Fotbal international

De ce a eșuat Marius Șumudică în Turcia. Explicațiile din vestiar: „Nu se putea abține!”

04.03.2021 | 21:34
De ce a esuat Marius Sumudica in Turcia Explicatiile din vestiar Nu se putea abtine
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a încheiat colaborarea și cu Rizespor, după ce a lucrat în acest sezon și pentru Gaziantep. Fostul său elev, Gunay Guvenc, a dezvăluit de ce a plecat românul de la echipa lui Alex Maxim.

După ce până de curând avea doi antrenori români în Superliga din Turcia, țara noastră nu mai are acum niciun reprezentant. Atât Dan Petrescu, cât și Marius Șumudică și-au pierdut locurile de muncă.

ADVERTISEMENT

Pentru Marius Șumudică, despărțirea de Rizespor a fost una dezamăgitoare, venind chiar în ziua în care fostul tehnician al Astrei Giurgiu a împlinit vârsta de 50 de ani. Șapte meciuri fără succes ar fi fost un traseu greu de acceptat pentru orice club.

De ce a eșuat Marius Șumudică în Turcia: „Nu putea să se abțină”

După cele șapte partide din care nu a reușit să câștige nici măcar una, pe banca lui Rizespor, Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu turcii. Este a doua echipă din Turcia de care românul se desparte în acest sezon.

ADVERTISEMENT

De la Gaziantep, Șumudică a fost demis din cauza neînțelegerilor cu cei din conducere. Rezultatele sportive nu au fost deloc slabe, însă problemele de atitudine ale antrenorului i-au nemulțumit pe bașcani.

Nu doar șefii lui Gaziantep au fost nefericiți din cauza declarațiilor lui Șumudică, ci și arbitrii din Turcia, care îl avertizau mereu sau chiar îl eliminau. Protestele și permanentele vociferări îl aduseseră pe român în atenția tuturor.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Gaziantep, Gunay Guvenc, a explicat cum se discuta în vestiarul lui Gaziantep și cum erau percepute declarațiile și gesturile lui Marius Șumudică.

„Mi-a plăcut să colaborez cu el. E un antrenor excelent și a fost un succes din punct de vedere tehnic și tactic. Sunt clare realizările sale. Dar m-a surprins total la el că lua meci de meci cartonaș galben. Meci de meci!

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu el și i-am atras atenția asupra acestui lucru de foarte multe ori. Și noi, dar și conducerea ne-am dorit să avem liniște la echipă. Doar că el nu se putea abține și își făcea rău singur. 

Mergeam uneori în camera lui și îi spuneam: „Liniștește-te, pentru că o să fii avertizat din nou!”. Arbitrii îi citeau pe bune la fiecare meci ceea ce încercau să spună. Noi voiam doar să îl liniștim, dar nu se putea controla. Trăia la intensitate maximă toate meciurile”, a spus Guvenc pentru Posta.

ADVERTISEMENT