News

De ce a fost apostrofată compania Pfizer de Comisia Europeană. Avertisment ferm

23.01.2021 | 09:38
De ce a fost apostrofată compania Pfizer de Comisia Europeană. Avertisment ferm
Compania Pfizer a fost avertizată de Comisia Europeană. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Compania Pfizer a fost apostrofată de Comisia Europeană pentru întârzierile pe care aceștia le-au avut și le vor bifa și în următoarele zile în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru ţările membre ale Uniunii Europene.

 “Vom solicita lămuriri din partea companiei”, a spus purtătorul de cuvânt atunci când a fost chestionat de jurnaliști despre această situație.

ADVERTISEMENT

De remarcat că, în urmă cu doar câteva zile, atât Pfizer cât şi Comisia Europeană au anunţat că nu vor mai exista asemenea probleme.

Compania Pfizer, certată de Comisia Europeană

Vă readucem aminte că în cursul acestei săptămâni Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra unor state membre ale Uniunii Europene, inclusiv către România.

ADVERTISEMENT

De altfel, țara noastră a primit doar 50% din volumul programat pentru săptămâna aceasta. A doua parte va fi alocată gradual până la finalul lui martie.

„Livrările vor reveni la normal începând de săptămâna viitoare”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

De aceeași problemă a avut parte și Polonia. Aceștia au primit la începutul săptămânii doar 176.000 de doze, adică aproape jumătate din ceea ce aşteptau autorităţile de la Varşovia.

ADVERTISEMENT

Guvernul ceh se pregăteşte pentru o reducere a livrărilor care să se întindă pe mai multe săptămâni, astfel că a decis să încetinească programul de vaccinare tocmai când a început să administreze şi doza de rapel.

Trebuie specificat că, până în acest moment, Comisia Europeană a comandat 600 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Ar fi suficient pentru a vaccina două treimi din populaţia blocului comunitar pe baza unui regim de două doze, conform anunțului făcut de experți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri