Fotbal international

Fiul fostului patron de la Pisa dezvăluie: “De atunci nu l-a mai vrut pe Lucescu”

Dupa 27 de ani s-a aflat din ce motiv a fost concediat Mircea Lucescu de la Pisa,aflat atunci la prima lui experienţă ca antrenor în afara României.
14.04.2018 | 10:17
Fiul fostului patron de la Pisa dezvaluie De atunci nu la mai vrut pe Lucescu

După 27 de ani s-a aflat de ce a fost dat afară Mircea Lucescu de pe banca Pisei, la prima sa experienţă în Serie A. Mircea Lucescu şi-a creat o bună imagine ca antrenor în anii 80 ai secolului trecut prin performanţele reuşite la Hunedoara, cu Corvinul, şi apoi la Dinamo.

La Hunedoara el a fost o bună perioadă şi jucător şi antrenor şi a dat fotbalului românesc mulţi jucători de valoare: Gabor, Andone, Mateuţ, Klein, Bogdan, Nicşa, Văetuş. Cu Dinamo şi-a creat însă şi calea de a fi cunoscut în afara ţării, alb-roşii ajungând în semifinalele Cupei Cupelor şi lăsând pe drum echipe cu CV important.Mulţi dintre hunedoreni l-au urmat la Dinamo.

În vara lui 1990 în Italia s-a desfăşurat turneul final al CM, la care a revenit şi România, după exact 20 de ani de absenţă. Lucescu a fost contactat de preşedintele clubului Pisa, Romeo Anconetani, căruia îi plăcea mult stilul de joc al românului. Cei doi s-au înţeles şi Lucescu a preluat echipa, cu obiectivul unui sezon liniştit. Fire colerică, Anconetani era considerat un zbir de nesuportat de către tehnicieni. 

De ce a fost concediat Mircea Lucescu de la Pisa în 1991. Patronul coleric tăia şi spânzura

Începutul a fost fulminant pentru echipa lui Mircea Lucescu, dar minunea a ţinut puţin şi deja în etapa a 6-a, după un eşec la Milano, cu Inter, la scor de set de tenis, 6-3, patronul a avur primele ciocniri serioase cu Lucescu. Acesta a stat totuşi 24 de etape, cu o stare tensionată permanentă, până a fost înlăturat, dar sacrificarea sa nu a avut efectul sperat, echipa retrogradând.

După 27 de ani Adolfo Anconetani, fiul patronului, care între timp a decedat, a explicat că românul avea zilele numărate încă după acel eşec de la Milano, cu Inter: “Mircea era un mare antrenor, dar am pierdut cu 6-3 la Milano, contra Interului”. Faptul că Anconetani era un dictator şi un om pripit, care lua mereu deciziile la cald, îl demonstrează şi ce a păţit un tânăr argentinian venit la Pisa la prima experienţă europeană. “Era accidentat şi, în loc să stea acasă, a mers în discotecă. Tata s-a simţit luat peste picior şi l-a vândut” . Numele jucătorului era Diego Simeone, antrenorul de azi de la Atletico Madrid!

Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele...
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele ascuns din imagine în doar 7 secunde