Fotbal international

Fiul fostului patron de la Pisa dezvăluie: “De atunci nu l-a mai vrut pe Lucescu”

Dupa 27 de ani s-a aflat din ce motiv a fost concediat Mircea Lucescu de la Pisa,aflat atunci la prima lui experienţă ca antrenor în afara României.
14.04.2018 | 10:17
Fiul fostului patron de la Pisa dezvaluie De atunci nu la mai vrut pe Lucescu

După 27 de ani s-a aflat de ce a fost dat afară Mircea Lucescu de pe banca Pisei, la prima sa experienţă în Serie A. Mircea Lucescu şi-a creat o bună imagine ca antrenor în anii 80 ai secolului trecut prin performanţele reuşite la Hunedoara, cu Corvinul, şi apoi la Dinamo.

La Hunedoara el a fost o bună perioadă şi jucător şi antrenor şi a dat fotbalului românesc mulţi jucători de valoare: Gabor, Andone, Mateuţ, Klein, Bogdan, Nicşa, Văetuş. Cu Dinamo şi-a creat însă şi calea de a fi cunoscut în afara ţării, alb-roşii ajungând în semifinalele Cupei Cupelor şi lăsând pe drum echipe cu CV important.Mulţi dintre hunedoreni l-au urmat la Dinamo.

În vara lui 1990 în Italia s-a desfăşurat turneul final al CM, la care a revenit şi România, după exact 20 de ani de absenţă. Lucescu a fost contactat de preşedintele clubului Pisa, Romeo Anconetani, căruia îi plăcea mult stilul de joc al românului. Cei doi s-au înţeles şi Lucescu a preluat echipa, cu obiectivul unui sezon liniştit. Fire colerică, Anconetani era considerat un zbir de nesuportat de către tehnicieni. 

De ce a fost concediat Mircea Lucescu de la Pisa în 1991. Patronul coleric tăia şi spânzura

Începutul a fost fulminant pentru echipa lui Mircea Lucescu, dar minunea a ţinut puţin şi deja în etapa a 6-a, după un eşec la Milano, cu Inter, la scor de set de tenis, 6-3, patronul a avur primele ciocniri serioase cu Lucescu. Acesta a stat totuşi 24 de etape, cu o stare tensionată permanentă, până a fost înlăturat, dar sacrificarea sa nu a avut efectul sperat, echipa retrogradând.

După 27 de ani Adolfo Anconetani, fiul patronului, care între timp a decedat, a explicat că românul avea zilele numărate încă după acel eşec de la Milano, cu Inter: “Mircea era un mare antrenor, dar am pierdut cu 6-3 la Milano, contra Interului”. Faptul că Anconetani era un dictator şi un om pripit, care lua mereu deciziile la cald, îl demonstrează şi ce a păţit un tânăr argentinian venit la Pisa la prima experienţă europeană. “Era accidentat şi, în loc să stea acasă, a mers în discotecă. Tata s-a simţit luat peste picior şi l-a vândut” . Numele jucătorului era Diego Simeone, antrenorul de azi de la Atletico Madrid!