Life

De ce a fost condamnat Călin Doboș la închisoare. “Chirurgul vedetelor”, acuzat că o pacientă a murit din cauza lui

În 2020, Călin Doboș, esteticianul care a murit în urma unui accident, a fost condamnat la închisoare. A fost acuzat de decesul unei paciente.
27.10.2022 | 12:28
De ce a fost condamnat Calin Dobos la inchisoare Chirurgul vedetelor acuzat ca o pacienta a murit din cauza lui
Călin Doboș, condamnat la închisoare în 2020. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Călin Doboș, medicul estetician al vedetelor, care a murit miercuri, a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă. O pacientă și-ar fi pierdut viața din cauza unei intervenții pe care și-a făcut-o la regretatul chirurg.

Călin Doboș, condamnat la închisoare în 2020. Medicul, acuzat de moartea unei paciente

Miercuri, 26 octombrie, Călin Doboș a decedat în urma unui accident rutier. Medicul estetician a operat mai multe vedete de-a lungul timpului, printre care și Simona Trașcă și Bianca Drăgușanu, care au fost șocate de evenimentul tragic.

ADVERTISEMENT

La momentul accidentului, renumitul medic se afla pe scuter. Tragedia s-a petrecut în Pasajul Basarab din București.

Călin Doboș a ajuns în atenția publicului datorită meseriei sale. Un scandal în care a fost implicat cu câțiva ani în urmă l-a făcut și mai cunoscut. Regretatul medic a fost acuzat că o pacientă a murit din cauza lui.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, medicul estetician a fost judecat pentru ucidere din culpă în cazul unei paciente de 37 de ani. Femeia a venit la el pentru o liposucție.

Femeia care s-a operat la Călin Doboș ar fi suferit mai multe perforații ale intestinului, potrivit detaliilor făcute publice de către familia acesteia, notează Adevărul. Femeia și-a pierdut viața la o clinică din Galați, acolo unde esteticianul și-a început cariera medicală.

ADVERTISEMENT

Esteticianul a fost găsit vinovat pentru decesul femeii. În decembrie 2020, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. De asemenea, medicului i s-a interzis să-și mai exercite profesia timp de patru ani.

La puțin timp după ce a fost comunicată sentința, medicul a fost prins în timp ce încerca să părăsească România, după care a fost arestat.

ADVERTISEMENT

Pe 6 iulie 2022, Curtea de Apel Galați a pronunțat verdictul în cazul său. Doboș a fost obligat să plătească daune morale și materiale în valoare de 498.500 de lei.

La această sumă se adaugă și cea de 28.000 de lei de către Spitalul de Urgență din Galați, în contul îngrijirilor medicale pe care le-a primit pacienta esteticianului.

Decizia a fost contestată de către avocații medicului. Aceștia au susținut atunci că daunele nu se justifică în cuantumul stabilit de judecător.

Cum s-a petrecut tragedia în care esteticianul și-a pierdut viața

Aflat pe un scuter, Călin Doboș a pierdut brusc controlul direcției de deplasare, iar impactul a fost unul extrem de violent. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Medicul s-ar fi lovit puternic la cap atunci când a căzut de pe vehicul, după cum a scris FANATIK ieri. Traficul rutier a fost oprit timp de câteva ore pe Pasajul Basarab, sensul Grozăvești – Titulescu.

Nu au existat alte victime în urma accidentului în care a murit chirurgul vedetelor.

ADVERTISEMENT
Tags: