Fotbal international

De ce a fost exclus din lot Alex Ioniţă: “Să reflecteze înainte”

02.08.2018 | 00:17
De ce a fost exclus din lot Alex Ionita Sa reflecteze inainte

De ce a fost exclus din lot Alex Ioniţă. La meciul cu Malmo, din Suedia, Antonio Conceicao a ales să nu mizeze pe fotbalistul pe care CFR Cluj l-a transferat de la Astra Giurgiu, pentru un milion de euro, pe motiv că acesta ar fi departe de cea mai bună formă din punct de vedere fizic, dar şi pentru că tehnicianul portughez a fost deranjat de unele declaraţii date de Ioniţă, care s-a plâns că joacă prea puţin. Şi conducerea l-a taxat pe jucător. “Când nu joci deloc cu 3 antrenori: Petrescu, Edi, Conceicao – înseamnă că antrenorul e de vină, nu?”

Chiar dacă rezultatul înregistrat de CFR Cluj pe terenul celor de la Malmo, 1-1, este echivalent cu eliminarea din competiţie şi, mai mult, ardelenii au suferit chiar la nivelul jucătorilor de construcţie pe finalul încis al partidei din Suedia, Ilie Dumitrescu îl apără pe Conceicao şi este de părere că tehnicianul portughez a avut suficiente motive pentru a-l ţine în tribune pe Ioniţă II.

“Contează foarte mult și implicarea în antrenament, corelat cu faptul că tu faci o declarație nefericită. Adică, nu-l avantajează, nu a fost o declarație fericită. Trebuie să înțeleagă și el înainte să iasă pe post, trebuie să reflecteze puțin înainte. Sunt mai multe detalii, poate are kilograme în plus, poate nu s-a implicat la antrenament, poate e cu gândul în altă parte. Poate o să ne spună el, să iasă copilul să ne spună. A avut nevoie de ceva timp să se adapteze la cerințele de la CFR, dar tu să vii la pregătire cu kilograme în plus, după ce că ai avut problema asta și cu Dan Petrescu. Nici fizic nu ai stat bine, că s-a antrenat singur copilul ăsta până să vină la CFR. Sună a inconștiență, nu a indolență. Adică ești sportiv de performanță și vii cu kilograme în plus?”, a spus Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport.

De ce a fost scos din lot Alex Ioniţă
Iuliu Mureşan a fost şi el nemulţumit de declaraţiile făcute de Alex Ioniţă

De ce a fost exclus din lot Alex Ioniţă. Declaraţiile care l-au costat

Alex Ioniţă a evoluat 60 de minute în partida pe care CFR Cluj a remizat-o pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi, scor 0-0, la debutul lui Antonio Conceicao pe banca ardelenilor. Tehnicianul portughez a considerat că fostul fotbalist al Astrei nu se implică suficient. În plus, imediat după meci a vorbit deschis despre posibilitatea unui transfer la CS Universitatea Craiova, explicând că şi-ar dori să meargă în Bănie. Oficialii de la CFR nu au agreat nici ei declaraţia.

De ce s-a supărat Conceicao pe Ioniţă. Nu a fost prima declaraţie a lui Ioniţă din acest start de sezon care nu le-a picat bine conducătorilor campioanei. După meciul de la Cluj contra lui Malmo, în care a fost introdus în partea a doua, mijlocaşul şi-a exprimat deschis nemulţumirea legată de faptul că prinde prea puţine minute în partidele oficiale. “Am jucat foarte puţin de când am venit, am nevoie să joc cât mai mult. Pot să fac eu cantonamente… degeaba, am nevoie de joc, am nevoie de minute şi sunt sigur că o să-mi revin”, spunea Ioniţă la vremea respectivă.

Miriuţă a criticat formula de start a lui Conceicao

De ce a fost exclus din lot Alex Ioniţă. Nu a fost o mutare înţeleasă de Vasile Miriuţă. Fostul antrenor al ardelenilor l-a taxat pe Conceicao pentru formula de start pe care a ales-o: “Eu spun sincer, când am văzut primul 11, eram sceptic. A fost aceeași echipă cu care a jucat Dan Petrescu tot anul, cu asta a jucat și Edi, mă așteptam la câteva schimbări. Nu vreau să atac pe nimeni. Dacă ajungi la CFR, schimb 2-3 jucători, ajung sânge proaspăt, cum e Mailat. Echipa asta a făcut-o Petrescu pe stilul lui și a jucat cu ea doar în campionat, nu și în Europa“.