Life

De ce a fost Florin Piersic interzis la televizor. O bătaie cu Nicu Ceaușescu i-ar fi fost fatală

Motivul pentru care Florin Piersic a fost interzis la televizor, cu mulți ani în urmă. Cum l-ar fi afectat o bătaie cu Nicu Ceaușescu.
31.03.2023 | 07:19
De ce a fost Florin Piersic interzis la televizor O bataie cu Nicu Ceausescu iar fi fost fatala
De ce a fost Florin Piersic interzis la televizor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Florin Piersic a fost interzis la televizor, cu mult timp în urmă, după ce ar fi avut parte de o bătaie cu Nicu Ceaușescu. Renumitul actor nu a mai apărut o perioadă pe micile ecrane, cel puțin nu atât de des ca de obicei.

Motivul pentru care Florin Piersic a fost interzis la televizor. S-ar fi bătut cu Nicu Ceaușescu

Încă din perioada comunistă, Florin Piersic s-a bucurat de apreciere din partea multor oameni, fiind și acum unul dintre cei mai mari actori români din toate timpurile. A jucat în numeroase piese de teatru și filme de-a lungul carierei, din toate genurile.

ADVERTISEMENT

Cu toată că era apreciat de public și apărea adesea la televizor, o întâmplare petrecută cu mult timp în urmă i-a afectat destul de serios cariera. Este vorba despre o altercație cu Nicu Ceaușescu, în anii ’80.

“În anii 80’ era o cafteală între el și Nicu Ceaușescu. L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la o benzinărie, pe drumul care duce spre Otopeni. Și acolo, Nicu Ceaușescu a intrat în față, iar Florin stătea în spate. Și l-a apostrofat. A fost un schimb de replici dur.

ADVERTISEMENT

După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. N-a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar, mare armăsar!”, a povestit Dan Negru în urmă cu câțiva ani, potrivit cancan.ro.

Mai mult, s-a vorbit chiar și despre o bătaie între Nicu Ceaușescu și renumitul actor. Florin Piersic este un om discret, astfel că nu prea discută public despre astfel de momente în viața sa.

ADVERTISEMENT

Deși unii susțin că între cei doi ar fi fost vorba doar despre o simplă ceartă, Florin Piersic a suportat anumite consecințe după acel moment. Întâmplarea cu Nicu Ceaușescu i-a afectat cariera. Mai exact, timp de o perioadă, actorul a apărut foarte rar la Televiziunea Română.

Cum au reacționat oamenii atunci când Florin Piersic nu a mai apărut la televizor

Din moment ce îndrăgitul actor apărea adesea pe micile ecrane, această cenzură a fost vizibilă. Și în perioada comunismului, Florin Piersic era foarte cunoscut, așa că absența sa de la televizor a fost sesizabilă.

ADVERTISEMENT

“În perioada aia, lumea îi cunoștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă: Oamenii treceau și știau că e mașina lui și spuneau: Bă, Ceaușescu l-a dat afară! Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut multă vreme la televizor”, a mai relatat Dan Negru.

Perioada în care Florin Piersic nu mai apărea la TV este aceeași în care oamenii discutau în număr mare despre incidentul cu Nicu Ceaușescu. În timpul în care nu apărea la TV, oamenii încercau să-l ajute pe actor.

“Știți ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină, ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor”, a mai spus Dan Negru despre întâmplarea petrecută cu mulți ani în urmă.

ADVERTISEMENT