Fotbal intern

De ce a fost forţată FCSB să joace la Giurgiu! Cine a luat decizia

FCSB a fost forţată să joace la Giurgiu meciurile decisive din play-off din cauza lucrărilor de modernizare de la Arena Națională.
19.05.2021 | 16:52
De ce a fost fortata FCSB sa joace la Giurgiu Cine a luat decizia
ADVERTISEMENT

FCSB este nevoită să îşi dispute toate meciurile din play-off în exil după ce Arena Naţională s-a închis la finalul lunii martie pentru Euro 2020. „Roş-albaştrii” s-au mutat forţat la Giurgiu, acolo unde au obţinut până acum doar o victorie în play-off, 2-1 cu FC Botoşani.

Echipa lui Toni Petrea îşi disputa meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională, însă, în mod inexplicabil, cel mai mare stadion al ţării este singurul care stă închis aproape trei luni, până la startul Euro 2020.

ADVERTISEMENT

De ce a fost forţat FCSB să joace la Giurgiu! A câştigat doar un meci din play-off în exil

Iar faptul că FCSB a fost nevoită să se mute pe stadionul din Giurgiu ar putea i-a costat titlul pe roş-albaştri. Până acum, FCSB a câştigat doar un meci din patru disputate în play-off la Giurgiu, 2-1 cu FC Botoşani, iar terenul de pe stadionul Astrei i-a privat pe roş-albaştri de o victorie uriaşă cu CFR Cluj.

În minutul 90+5 al confruntării de titlu, Andrei Burcă a reluat cu capul spre poartă. Părea o minge simplă pentru Andrei Vlad, însă balonul a sărit ciudat dintr-o brazdă aflată în faţa porţii şi a intrat în plasă. Două puncte mari pierdute de FCSB în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci disputat pe Arena Naţională, pe 28 martie! Explicaţiile lui Răzvan Burleanu

Ultimul meci disputat pe Arena Naţională a fost pe 28 martie: România – Germania 0-1. Era programat să se joace şi meciul FCSB – U Craiova din sezonul regulat, numai că din cauza unor probleme cu cubul, roş-albaştrii au fost nevoiţi să se mute la Giurgiu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că motivul pentru care Arena Naţională s-a închis atât de devreme, în condiţiile în care pe celelalte stadioane gazdă se organizează în continuare meciuri, îl reprezintă unele lucrări de modernizare, dar şi un exemplu de bune practici pe care România vrea să îl arate:

ADVERTISEMENT

“România vrea să arate prin aceste decizii că este un exemplu de bune practici. În plus, e un stadion care a avut nevoie de niște procese de modernizare, care nu s-ar fi putut realiza atât timp cât acest stadion era utilizat. Gândiți-vă că inclusiv naționala României trebuie să joace un meci cu Georgia.

FRF și-ar fi dorit ca finala Cupei României să se joace pe Arena Națională, pe un gazon extraordinar, poate cel mai bun din ultimii ani. Ținând cont de acest proces de modernizare, arena nu mai poate fi utilizată”, a explicat Burleanu.

ADVERTISEMENT

Gazon hibrid pe Arena Naţională! A costat peste 500.000 de euro

Pe Arena Naţională a fost montat un nou gazon înainte de Campionatul European cu care s-a lăudat şi Primarul General Nicuşor Dan într-o postare pe Facebook: “Avem «verde» și de la UEFA pentru gazon.

Azi dimineață am dorit să aflu personal și de la unul dintre cei mai buni specialiști ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiți la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie. Așadar, suntem în grafic.

Am avut o discuție și cu echipa din România, care a obținut acest rezultat de etapă. Și le-am cerut să mențină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa. Îi mulțumesc lui Greg Whately – expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă și îl așteptăm la meciuri”, a fost postarea edilului.

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan, pe Arena Naţională

Ce meciuri va organiza România la Euro 2020

România va găzdui patru meciuri la Campionatul European care se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie:

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord (grupa C)
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord (grupa C)
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria (grupa C) 
  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: câştigătoarea grupei F – locul 3 din grupa A, B sau C (optimi de finală)
Arena Naţională
Arena Naţională
  • 2.200.000 de lei a costat noul gazon hibrid de pe Arena Naţională
  • 10.000 de scaune au fost înlocuite pe Arena Naţională pentru Euro 2020

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,98 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT