News

De ce a fost întârziată construirea celui mai mare centru de mari arşi pentru copii din ţară. ”’S-au pierdut 8 luni”

10.05.2021 | 18:14
ADVERTISEMENT

Construirea celui mai mare centru de mari arşi pentru copii din ţară a fost întârziată 8 luni, transmite Alexandru Ulici, managerul spitalului Clinic de Copii Grigore Alexandrescu.

Clădirea ar urma să fie construită în curtea spitalului, dar lucrările întârzie. Alexandru Ulici afirmă că Primăria Sectorului 1 a întârziat eliberarea avizelor de demolare pentru mai multe clădiri vechi din curtea unităţii sanitare.

ADVERTISEMENT

 “Nu am să înţeleg de ce au fost atâtea piedici pentru realizarea unui spital de mari arşi în România, piedici, piedici, piedici, s-au pierdut 8 luni”, spune managerul spitalului, conform Știri pe surse.

Obţinerea unor avize întârzie construirea celui mai mare centru de mari arşi pentru copii din ţară

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu a explicat pentru News.ro în ce stadiu este proiectul centrului destinat marilor arşi pediatrici. Acesta ar urma să fie construit în curtea spitalului.

ADVERTISEMENT

“Pentru câteva clădiri trebuia să obţinem un nou aviz de demolare, dar a început un joc al Primăriei Sectorului 1 care a decis să ne dea nouă administrarea. După lungi dezbateri, unele de notorietate, s-a ajuns cu proiectul la Primăria Municipiului Bucureşti. Aşteptăm de aici un document cu care să revenim la Primăria Sectorului 1, să cerem avizul de demolare. Am pierdut 8 luni în care se putea finaliza deja demolarea clădirilor”, afirmă medicul.

Proiectul valorează în totalitatea lui 73 de miloane de euro, bani care sunt daţi de către Banca Mondială, transmite Alexandru Ulici

ADVERTISEMENT

”Se pierd aceşti bani dacă proiectul nu va fi complet gata, dată construcţia la cheie, cu dotare, cu absolut tot, în decembrie 2024. N-am să înţeleg de ce au fost atâtea piedici în realizarea unui spital pentru mari arşi în România, pentru copii, piedici, piedici, piedici”, a declarat medicul Alexandru Ulici.

Avizele pentru demolarea unor clădiri vechi din curtea spitalului, lucrul care împiedică proiectul esenţial pentru copii să demareze.

ADVERTISEMENT

“Ca să faci loc acestui proiect trebuie dărâmate nişte clădiri. Pentru două din aceste clădiri exista deja o autorizaţie de demolare, dar pentru alte clădiri trebuia obţinut un nou aviz de demolare şi a început un joc al Primăriei sectorului 1 care a decis că trebuie să ne dea nouă administrarea, în fine, după lungi dezbateri, unele dintre ele de notorietate, pentru că au fost deja televizate, lumea ştie despre ce e vorba, s-a ajuns cu proiectul la Primăria Municipiului Bucureşti, unde, într-un final, spun într-un final pentru că şi acolo a fost o serie întreagă de tergiversări, s-a dat aprobarea pentru a trece în proprietatea spitalului, deci terenurile şi clădirile spitalului, de a trece din proprietatea publică, în proprietate public privată, în vederea obţinerii autorizaţiei de demolare.  Iar cu hotărârea care nu ne-a venit încă, pe care o aşteptăm de la Primăria Municipiului Bucureşti, va trebui să ne adresăm Primăriei Sectorului 1, din nou Primăriei Secorului 1, pentru a ne da autorizaţia de demolare. Practic în acel moment putem spune că suntem în linie dreaptă”, a declarat medicul pentru News.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: