ADVERTISEMENT
Fotbal international

De ce a fost trimis Ianis Hagi de Mirel Rădoi la naționala U21: ”E o mică pedeapsă”

Autor: Traian Terzian | 13.11.2020 | 21:53
De ce a fost trimis Ianis Hagi de Mirel Rădoi la naționala U21: ”E o mică pedeapsă”
Antrenorul echipei Poli Iași, Daniel Pancu, a explicat de ce Ianis Hagi a fost trimis de selecționerul reprezentativei de seniori, Mirel Rădoi, la naționala U21. Sursă foto: Sport Pictures

Antrenorul echipei Poli Iași, Daniel Pancu, a explicat de ce Ianis Hagi a fost trimis de selecționerul reprezentativei de seniori, Mirel Rădoi, la naționala U21.

ADVERTISEMENT

Rădoi a dezvăluit că mijlocașul lui Glasgow Rangers a fost cerut de Adrian Mutu la echipa de tineret pentru meciul decisiv cu Danemarca, care poate aduce a doua calificarea consecutivă a micilor tricolori la Euro.

În ciuda acestei decizii, fiul ”Regelui” nu cedează și anunță că este pregătit de o nouă provocare alături de formația pe care o ajuta să ajungă până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019.

Motivul pentru care Mirel Rădoi l-a trimis pe Ianis Hagi la naționala U21

”Dacă nu eram sub contract acum, comentam orice decizie a antrenorului, dar nu vreau să discut despre convocări sau neconvcoări. Dacă e eligibil, de ce să nu revină Ianis Hagii la naţionala de tineret?”, a declarat Pancu la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

”Probabil că e şi o mică pedeapsă pentru Ianis, dar sunt sigur că va face un meci extraordinar cu Danemarca U21. Eu aşa o văd, ca o mică pedeapsă”, a explicat el motivul pentru care Mirel Rădoi l-a trimis pe Ianis Hagi la naționala U21.

Tehnicianul de la Poli Iași i-a luat apărarea lui Rădoi, în ciuda rezultatelor modeste ale naționalei: ”La naţională e mai greu, timpul e redus, depinzi de jucători, de forma lor, de accidentaţi, suspendaţi. Olăroiu spunea că nu avem nici măcar un jucător într-o echipă importantă din China, din Golf”.

”Noi nu avem, dar putem câştiga într-o zi cu sacrificiu, cu spirit de echipă, dar pe termen lung e mai greu. Rădoi a avut rezultate extraordinare la U21, cu filosofia lui. Federaţia a ales în ideea că va construi naţionala cu aceşti jucători noi. Eu, când joc cu echipele din faţă, plec de la ideea să ne ocupăm de defensivă”, a încheiat Pancu.

ADVERTISEMENT

Deși nu a mai fost de peste un an la U21, Ianis Hagi a dezvăluit cum se simte după această revenire și a anunțat că tricolorii mici sunt extrem de motivați pentru a învinge Danemarca și a obține o nouă calificare la turneul final al Campionatului European de tineret.

Ianis Hagi are șansa să califice naționala de tineret la un nou turneu final de Euro, după ce la precedenta ediție a jucat ultima sa întâlnire în tricoul U21 la semifinala cu Germania.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!