Sport

De ce a fost umilit Edi Iordănescu de fosta sa echipă în CFR – FCSB 4-1. Explicațiile unui scor halucinant

CFR Cluj, campioana ultimelor patru ediții, s-a distrat cu FCSB, umilind echipa fostului antrenor, Edi Iordănescu. Scorul este surprinzător în condițiile în care Clujul este în plin scandal, după demiterea lui Marius Șumudică.
30.08.2021 | 00:34
De ce a fost umilit Edi Iordanescu de fosta sa echipa in CFR  FCSB 41 Explicatiile unui scor halucinant
De ce a fost umilit Edi Iordănescu de fosta sa echipă în CFR - FCSB 4-1. Explicațiile unui scor halucinant © FOTO:Flaviu Buboi /SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a fost preluată de două etape de Edi Iordănescu, fostul antrenor al Clujului. După 1-1 la debutul de acasă cu Sepsi, FCSB a terminat în genunchi derby-ul cu CFR. 4-1 pentru campioană, care tocmai este în mijlocul taifunului creat de bătaia de după meciul cu Steaua Roșie și demiterea ulterioară a antrenorului Marius Șumudică.

Chiar și așa, pregătită pentru acest meci de doi dintre oamenii rămași din staff, Cristi Dragotă și Cristi Moldovan, dar teleghidată din camera de hotel de Dan Petrescu, CFR a făcut un meci solid. Campioana a fost ajutată de mai mulți factori, dar în principal de valoarea, experiența și atitudinea jucătorilor clujeni.

ADVERTISEMENT

FANATIK încearcă să pună pe tapet, la cald, câteva dintre explicațiile pentru care CFR a înregistrat un scor halucinant împotriva celor de la FCSB. Nici jucătorii Clujului nu credeau că se va ajunge aici, un 4-1 prin care și-au umilit antrenorul cu care acum câteva luni câștigau al patrulea titlu consecutiv. De ce a ajuns aici FCSB-ul lui Edi Iordănescu?

De ce a fost umilit Edi Iordănescu de fosta sa echipă în CFR – FCSB 4-1. Cauzele unui scor halucinant

Prima explicație a diferenței de pe tabela meciului din Gruia vine din valoarea lotului pe care-l are campioana CFR Cluj. Un lot format de Marian Copilu, proaspătul președinte plecat, după spusele lui, sau dat afară, după varianta lui Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj este în acest moment o formație cu dubluri pe fiecare post, experimentată, cu atitudine, cu orgoliu, mai ales pentru ce s-a întâmplat în ultimele zile. CFR are în acest moment 7 victorii din 7 în Liga 1, punctaj maxim și e greu de oprit, mai ales dacă Petrescu își reîncarcă CV-ul de campion al Clujului.

Terenul greu și condițiile meteo au fost avantaje pentru bărbații de la CFR, nu și pentru „grădinița” de la FCSB

Ploaia a început la Cluj cam în același timp cu primul fluier al lui Ovidiu Hațegan. Din start un avantaj important pentru o echipă cu talie, așa cum este CFR Cluj, în comparație cu mingicarii lui Edi Iordănescu. Sau ce a mai rămas din grupul de mingicari în care a investit Gigi Becali…

ADVERTISEMENT

CFR e o echipă de forță, care pune piciorul, care bagă alunecări, care știe să gestioneze astfel de momente. CFR atacă FCSB cu Omrani, cu Alibec, bucureștenii răspund cu Tavi Popescu… Faceți diferența…

CFR joacă aproape non-stop minge lungă, provoacă mereu contactul, stă strânsă ca un arici, elevii lui Edi Iordănescu continuă să paseze la firul „apei”, să dribleze scurt, să se irosească… Nu s-a schimbat nimic tot meciul în această abordare de ambele părți. 4-1, un scor halucinant, dar explicabil.

ADVERTISEMENT

FCSB nu are fundași laterali, Andrei Vlad a fost din nou o piatră de gâtul echipei, iar mijlocul cu Oaidă și Ovidiu Popescu e de play-out

Am discutat deja despre valoarea mai mare a celor de la CFR vizavi de FSCB. Edi Iordănescu declara după meci că nu e de ajuns talentul ca să iei titlul. Într-adevăr, antrenorul a moștenit un lot deja format, din care, în ultimele zile, i-a pierdut pe Florinel Coman și pe Moruțan.

Să purecăm puțin ce are FCSB acum. Sunt probleme mari la fundașii laterali, nici Crețu, nici Radunovic neaducând liniște în joc. Apoi e Andrei Vlad. A fost aproape să fie dat afară de Gigi Becali acum o lună, a rămas, dar gafele sale continuă. Duckadam vorbea de o anumită aroganță, Meme Stoica îl contrazice și îi dă credit tânărului portar… FCSB a pierdut în Gruia și din cauza lui Andrei Vlad!

Urcăm puțin liniile. FSCB a rămas fără interi de valoare, interi care fac jocul ofensiv. Și referința este în primul rând la Moruțan, dar și la Vână, dat prea ușor la Craiova. Închizătorul Ovidiu Popescu este într-o criză inexplicabilă, Oaidă e cap de linie de luni bune. Când unul ca Oaidă joacă 90 de minute cum s-a întâmplat la Cluj, echipa sa e una de play-out! Aviz amatorilor!

Lipsa atacantului de careu, plus accidentarea căpitanului Florin Tănase, a transformat FCSB într-o găină cu gâtul tăiat!

Un alt motiv important pentru care s-a ajuns ca FCSB să fie umilită la Cluj este reprezentat și de accidentarea căpitanului Florin Tănase. Acesta a jucat iarăși vârf fals, a fost omul care și-a încurajat colegii, a ținut jocul sus cât a fost pe teren.

Dar s-a văzut încă o dată că Tănase este sacrificat jucând rolul atacantului de careu. E posibil ca odată cu venirea lui Claudiu Keșeru, anunțată exclusiv de FANATIKsă se schimbe puțin modul de exprimare al echipei. Fără vârf de careu (nu deschidem aici discuția despre cum l-a păcălit Rotaru pe Gigi Becali cu Mamut!) și după ieșirea lui Tănase, FCSB a cedat definitiv. A arătat, practic, ca o găină cu capul tăiat!

Cât e vina lui Edi Iordănescu la acest scor umilitor? Când echipa pierde, prima vină este a antrenorului. E logic că și Iordănescu e „cotă parte” la acest 1-4, mai ales că l-a bătut echipa pe care o cunoștea ca pe propriile buzunare.

Iordănescu și-a atenționat jucătorii înainte de meciul cu CFR că fiara rănită de la Cluj mușcă rău, dar mesajul nu a ajuns unde trebuie… Poate mesajul nu a fost foarte solid și clar, poate și unii de la ședința tehnică nu erau chiar acolo în momentul discursului. FCSB are nevoie de transferuri, de jucători valoroși și experimentați. Cam ce are CFR Cluj!


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 1,91 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT