Sport

De ce a fost validat golul controversat din Manchester United – Manchester City 2-1! Explicaţiile date de un fost arbitru din Premier League

Golul controversat din Manchester United - Manchester City 2-1 a creat o polemică uriaşă. Un fost arbitru din Premier League a explicat de ce a fost validată reuşita.
14.01.2023 | 19:01
De ce a fost validat golul controversat din Manchester United  Manchester City 21 Explicatiile date de un fost arbitru din Premier League
Motivul pentru care a fost validat golul controversat din Manchester United - Manchester City 2-1
ADVERTISEMENT

Manchester United a învins-o pe Manchester City, scor 2-1, în etapa a 20-a din Premier League, după ce “diavolii” au întors soarta derby-ului cu două goluri în patru minute. Prima reuşită a formaţiei lui Erik ten Hag a provocat discuţii uriaşe în Anglia.

Motivul pentru care a fost validat golul controversat din Manchester United – Manchester City 2-1

În minutul 78, când Manchester City era în avantaj, Casemiro a trimis perfect o minge spre poarta lui Ederson. Balonul a fost urmărit de Marcus Rashford, aflat în poziţie de ofsaid, dar internaţionalul englez nu l-a atins deloc, iar Bruno Fernandes a reuşit să înscrie.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce mingea a intrat în poarta lui Ederson, tuşierul a ridicat fanionul şi a indicat poziţia de ofsaid a lui Marcus Rashford. Jucătorii lui Manchester United au început imediat să protesteze, iar Stuart Attwell, arbitrul central, a intervenit şi a discutat faza cu tuşierul. După câteva zeci de secunde, reuşita lui Bruno Fernandes a fost validată spre stupoarea multora.

Peter Walton, fost arbitru în Premier League, a explicat pentru BT Sport de ce golul lui Bruno Fernandes a fost validat. În plus, acesta a felicitat prestaţia lui Marcus Rashford.

ADVERTISEMENT

“Legea a fost modificată pentru a contracara acest argument dacă atinge mingea sau interferează cu un adversar care joacă mingea. Rashford nu face niciuna dintre cele două, aşa că, conform regulamentului, nu a făcut nimic greşit. Chiar este un joc foarte bun al lui Rashford”, a spus Peter Walton.

Patru minute mai târziu, Marcus Rashford şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Mijlocaşul ofensiv l-a învins pe Ederson, după o pasă primită de la Alejandro Garnacho. Cu victoria din derby, Manchester United s-a apropiat la un punct de City, locul 2 în Premier League.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a contestat faza din care Manchester United a egalat

La finalul meciului, Pep Guardiola era foarte nemulţumit de faptul că golul lui Bruno Fernandes a fost validat. Antrenorul lui Manchester City a susţinut că Marcus Rashford a interferat în faza din care rivalii au egalat.

“Marcus Rashford a fost în ofsaid, Bruno Fernandes nu. Rashford i-a distras pe portar şi pe fundaşii centrali. Asta e. Ştiam unde jucăm. Este dificil pentru orice arbitru pe acest stadion”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Manchester United a ajuns la cinci victorii consecutive în Premier League, unde ocupă locul 3. “Diavolii” nu au fost învinşi de pe 6 noiembrie 2022, când pierdeau meciul cu Aston Villa, scor 1-3.

ADVERTISEMENT