Sport

De ce a închis UEFA cele două peluze la FCSB – Viking, manșa tur a play-off-ului Conference League. Ce legătură are Gigi Becali. Exclusiv

FCSB nu va beneficia de un stadion plin în turul cu Viking din play-off-ul Conference League. UEFA a închis ambele peluze de pe Național Arena, iar FANATIK a aflat adevăratul motiv din spatele acestei decizii.
16.08.2022 | 12:17
De ce a inchis UEFA cele doua peluze la FCSB  Viking mansa tur a playoffului Conference League Ce legatura are Gigi Becali Exclusiv
De ce a închis UEFA cele două peluze la FCSB - Viking, manșa tur a play-off-ului Conference League. Ce legătură are Gigi Becali. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a primit o veste proastă înaintea primei manșe a dublei cu Viking din play-off-ul Conference League. UEFA i-a sancționat pe roș-albaștri pentru comportamentul pe care l-au avut suporterii la returul cu Dunajska Streda. Astfel, echipa lui Nicolae Dică va primi vizita norvegienilor pe un Național Arena cu ambele peluze închise. 

Adevăratul motiv pentru care UEFA a închis ambele peluze ale Arenei Naționale la FCSB – Viking

Mai mult, pe lângă această sancțiune, forul continental a decis să o amendeze pe FCSB cu 45.250 euro, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor, dar și pentru alte incidente din timpul meciului cu Dunajska Streda, cum ar fi blocarea scărilor de acces în Peluza Nord, aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe.

ADVERTISEMENT

Decizia este una exagerată, având în vedere că, pe stadion, lucrurile n-au stat chiar atât de grav precum le prezintă UEFA. FANATIK a aflat în exclusivitate că adevăratul motiv din spatele acestei sancțiuni drastice îl reprezintă chiar Gigi Becali, iar forul continental abia aștepta să îi taxeze pe roș-albaștrii.

Latifundiarul din Pipera a reușit să atragă în mod negativ atenția în momentul în care a avut acele derapaje xenofobe la adresa lui Sepsi și a Guvernului maghiar, care îi susține financiar și pe slovacii de la Dunajska Streda, echipă eliminată de FCSB în turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

Astfel, FCSB a fost pusă și mai tare sub lupă, forul continental așteptând cu nerăbdare chiar și cel mai mic motiv pentru a sancționa clubul lui Gigi Becali, pe principiul că, dacă patronul este xenofob, așa sunt și suporterii echipei sale.

La returul cu Dunajska Streda, FCSB a avut doar una dintre peluze suspendate, pentru că, în Slovacia, ultrașii roș-albaștri au folosit scandări cu conotații rasiste. Peluza Nord a fentat însă această sancțiune și s-a mutat vis-a-vis, planul fiind dezvăluit în exclusivitate de Gheorghe Mustață pentru FANATIK. La meci au asistat 40.457 de spectatori, care au avut un comportament exemplar.

ADVERTISEMENT

Ce l-a deranjat pe observatorul UEFA la FCSB – Dunajska Streda 1-0

În ciuda motivelor invocate de UEFA, fanii roș-albaștrii nu au avut un comportament violent, xenofob sau raisist, dar, în viziunea celor de la UEFA, soarta FCSB-ului era deja pecetluită. Forul continental s-a legat în mod deosebit de un steag afișat constant de ultrași la meciurile roș-albaștrilor. Observatorul UEFA l-a considerat ofensator și a cerut ca acesta să dispară din peluză.

„A fost un steag, pur și simplu, observatorul și ofițerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Și un suporter cu cagulă.

ADVERTISEMENT

Am citit azi despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist. Pur și simplu e o confuzie, sper să înțeleagă. Peluza Nord a fost la înălțime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, i-a apărat Mihai Stoica pe ultrași.

Unde vor sta ultrașii roș-albaștrilor la meciul cu Viking

Chiar dacă FCSB – Viking se va juca cu cele două peluze închise, vicecampioana României va putea fi susținută de aproximativ 30 de mii de spectatori. Roș-albaștrii au pus în vânzare bilete la VIP, Tribuna 1 și Tribuna 2, la toate cele trei inele. Din stadion nu va lipsi nici Peluza Nord, nucleul dur al galeriei echipei antrenate de Nicolae Dică.

Ultrașii au anunțat că, la partida cu norvegienii, vor lua loc la Tribuna 2 de pe Național Arena, la inelul 2 și la inelul 3. Tichetele vor fi puse on-line în vânzare  de către FCSB, marți, 16 august, începând cu ora 19:00. Meciul se joacă joi, 18 august, de la ora 21:30.

  • 40.457 de spectatori au asistat pe Național Arena la FCSB – Dunajska Streda 1-0
  • 45.250 de euro este valoarea amenzii pe care trebuie să o plătească clubul lui Gigi Becali

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,78 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT