News

De ce a lipsit Monica Anisie de la dezbaterea cu Selly. Precizările ministrului Educației

10.10.2020 | 12:14
De ce a lipsit Monica Anisie de la dezbaterea cu Selly Precizarile ministrului Educatiei
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, s-a întâlnit ieri cu conducerea Consiliului Național al Elevilor, întâlnire ce s-a desfășurat în locul unei dezbateri pe teme de educație cu vloggerul Selly. Anularea întâlnirii provocase revolta vloggerului care a acuzat-o pe Anisie că evită deliberat dezbaterea.

Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții elevilor din România. Alături de Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, au participat la această discuție și secretarii executivi ai structurii reprezentative a elevilor, Karina Caramihai și Silviu Morcan”, a scris Monica Anisie pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Printre subiectele de discuție au fost amendamentele propuse de elevi la normele de prevenție sanitară în școli și stadiul achiziției tabletelor pentru elevii din mediile defavorizate. Până acum au fost achiziționate 82.826 de dispozitive și contractate încă 108.327 de tablete, a precizat ministrul.

În plus, s-a convenit crearea unui mecanism de feedback al elevilor față de activitatea profesorilor, mecanism care va consta într-un chestionar realizat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. În plus, un reprezentant al elevilor va face partide din comisia de validare a planurilor-cadru pentru liceu.

ADVERTISEMENT

Critici dure ale lui Selly la adresa Monicăi Anisie

Vloggerul Selly, pe numele său adevărat Andrei Șelaru, anunțase cu câteva zile în urmă că vineri, 9 octombrie, se va întâlni cu ministrul Educației – întâlnire care urma să fie transmisă în direct pe contul său de YouTube, precum și de către postul ProTV.

Îi voi cere doamnei ministru să pună bazele unei schimbări reale în educaţie, pentru că ştim că de 30 de ani s-au schimbat doar miniştrii şi companiile care fac manualele…”, anunța vloggerul.

ADVERTISEMENT

Ulterior însă, Anisie a anunțat, joi, că nu poate veni la întâlnirea anunțată din cauza cazurilor numeroase de infectare cu coronavirus, precizând că o poate însă trimite în locul ei pe Mihaela Popa, secretar de stat în Ministerul Educației.

Motivul invocat a provocat o reacție dură din partea lui Selly. „Nu vă e doamnă, aşa, un pic ruşine să ne anunţaţi că veniţi şi după aia să ne lăsaţi baltă? Nu e penibil să vă fie frică să vă întâlniţi cu un puşti de 19 ani? Am eu faţă de prost ca să vă cred că motivul real pentru care nu mai veniţi e Covid-ul?

ADVERTISEMENT

Dacă ăsta e cu adevărat motivul, de ce nu facem dezbaterea online? Eu de aici, de la mine de acasă, dumneavoastră de la minister, nu trebuie să ne întâlnim. Şi dacă, într-adevăr e un risc ridicat de Covid, de ce vă trimiteţi secretarul de stat?

Adică secretarul de stat să ia Covid-ul, iar dumneavoastră să fiţi în siguranţă. Asta face un lider? Asta înseamnă grija faţă de angajaţii dumneavoastră, persoana care ar fi venit acolo nu s-ar fi expus la aceleaşi riscuri ca şi dumneavoastră?”, a reacționat Selly.

ADVERTISEMENT
Tags: