Fotbal international

De ce a lipsit trofeul Cupei Mondiale la meciul Maroc – Croația. Ce s-a întâmplat cu el. Foto

Prima partidă a zilei de miercuri este Maroc - Croația, dar de pe stadion a lipsit trofeul Cupei Mondiale dintr-un motiv neașteptat.
23.11.2022 | 12:25
De ce a lipsit trofeul Cupei Mondiale la meciul Maroc  Croatia Ce sa intamplat cu el Foto
Prima partidă a zilei de miercuri este Maroc - Croația, dar de pe stadion a lipsit trofeul Cupei Mondiale dintr-un motiv neașteptat. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Toate întâlnirile de la turneul final din Qatar s-au desfășurat în prezența unei replici uriașe a marelui trofeu.

Maroc – Croația se joacă fără trofeul Cupei Mondiale

Meciul Maroc – Croația, primul din Grupa F de la Cupa Mondială, este primul care se joacă în absența trofeului, după ce acesta s-a spart în timpul ceremoniei de deschidere care a avut loc duminică pe Al Bayt Stadium.

ADVERTISEMENT

trofeu Cupa Mondială Maroc - Croația

La festivitatea care a marcat începerea turneului final, gazdele au folosit o replică de mărime foarte mare, dar care nu a mai apărut și la jocul de astăzi dintre marocani și vicecampioana mondială de acum 4 ani.

trofeu Cupa Mondială Maroc - Croația

Întâlnirea dintre Maroc și Croația se desfășoară pe Al Bayt Stadium din Al Khor, acolo unde a avut loc și fastuoasa ceremonie de deschidere în care legendarul actor american Morgan Freeman a avut un discurs istoric.

ADVERTISEMENT

Fiecare stadion are o astfel de replică a trofeului, dar cum cel de pe Al Bayt s-a spart, gazdele nu au avut timpul necesar pentru a face și altul și din această cauză partida Maroc – Croația a fost lipsită de mult râvnitul premiu.

Nenumărate probleme cu turneul final din Qatar

Alegerea Qatarului drept gazdă a turneului final a stârnit o serie de critici. Arabii au fost acuzați în nenumărate rânduri că nu respectă drepturile omului și oferă condiții mizere de muncă migranților.

ADVERTISEMENT

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a folosit conferința de presă oficială dinaintea Cupei Mondiale pentru a încerca să răspundă valului de critici legat de organizarea competiției în Qatar. Discursul său, cel puțin bizar, a stârnit o mulțime de reacții.

Cupa Mondială din Qatar e cea mai scumpă ediție a competiției organizată vreodată. A costat 229 de miliarde de euro, mai mult decât toate celelalte turnee la un loc. Dar va genera, spun cei de la FIFA, cele mai mari venituri din istorie.

ADVERTISEMENT

Cu ce preț? Inclusiv cu cel al unor condiții jalnice oferite suporterilor. Deși aceștia au plătit sume considerabile pentru cazare. Spre exemplu, micul dejun inclus în prețul de cazare se oferă într-o cutie de carton care conține un sandviș, un măr, o gogoașă, o brioșă, un pachet de gem, o sticlă de apă, un suc de portocale și o cafea instant.

ADVERTISEMENT
Tags: