Sporturi

De ce a luat Simona Halep de două ori mai puțini bani decât Rafa Nadal? Explicația organizatorilor Rogers Cup

13.08.2018 | 10:29
De ce a luat Simona Halep de doua ori mai putini bani decat Rafa Nadal Explicatia organizatorilor Rogers Cup

Organizatorii turneului Rogers Cup au explicat de ce Simona Halep a câștigat de două ori mai puțini bani decât Rafael Nadal la competiția canadiană. Românca a câştigat turneul de la Montreal după o finală epică împotriva lui Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4, în timp ce spaniolul s-a impus la Toronto în fața grecului Stefanos Tsitsipas, scor 6-2, 7-6 (4).

Lider în clasamentul ATP, Rafael Nadal a plecat de la Toronto cu un cec în valoare de 1.020.425 de dolari, în timp ce Simona Halep a fost premiată la Montreal doar cu 529.480 de dolari. Turneele Rogers Cup au loc în aceeași sătptămână în orașe diferite din Canada.

De ce a luat Simona Halep de două ori mai puțini bani decât Rafa Nadal: ”Stârnește mai mult interes”

Într-o conferință de presă, directorul turneului de la Montreal, Eugene Lapierre, a explicat de ce a luat Simona Halep de două ori mai puțini bani decât Rafael Nadal: ”Turneul băieților este cu prezență obligatorie pentru jucătorii de top, în timp ce la fete situația nu este așa. În plus, competiția de la Toronto stârnește mai mult interes în jurul băieților”.

Organizatorii turneului Rogers Cup au explicat de ce Simona Halep a câștigat de două ori mai puțini bani decât Rafael Nadal la competiția canadiană
Organizatorii turneului Rogers Cup au explicat de ce Simona Halep a câștigat de două ori mai puțini bani decât Rafael Nadal la competiția canadiană

La finalul meciului cu Sloane Stephens, Simona Halep a avut un mesaj dur pentru românii ce-au înjurat PSD în tribune în timpul meciului. La festivitatea de premiere, după ce a vorbit în engleză, Simona Halep a ţinut să transmită şi un mesaj în limba română pentru fanii din tribune: “Am două vorbe să vă spun! Mulţumesc pentru susţinere şi pentru cei care au fost altfel astăzi, data viitoare când veniţi vă rog să veniţi să respectaţi această încăpere pentru că este mult prea deosebită pentru astfel de lucruri. Mulţumesc”.

La puțin timp după meci s-a aflat și cine este românul care a strigat anti-PSD la meciul Simonei Halep.  Este vorba de un cetățean stabilit în Canada de mai bine de 20 de ani, unde desfășoară afaceri în construcții. Deşi este căsătorit cu o canadiancă, iar copiii săi sunt născuţi la Montreal, urmăreşte atent evenimentele din ţară, fiind un aprig contestatar al regimului politic din România. Ulterior şi alţi români din tribună au scandat împotriva partidului aflat la guvernare în România.

Halep, nominalizată de L’Equipe pentru campionul weekend-ului

După finala epuizantă de la Montreal, Simona Halep a ales să plece cu un private jet spre Cincinnati, turneu la care va participa în această săptămână. Românca și-a consolidat locul 1 în clasamentul WTA, pe care-l va ocupa pentru a 41-a săptămână începând de luni și pe care-l va păstra și la sfârșitul turneului de la Cincinnati. Calificată direct în turul 2 la competiția americană,  Simona ar putea debuta chiar împotriva Irinei Begu, în cazul în care aceasta din urmă va reuși să treacă de o jucătoare venită din calificări în runda inaugurală a turneului.

Simona Halep a fost nominalizată de cotidianul francez L’Equipe pentru campionul weekend-ului, după ce a câștigat turneul de la Montreal. Și asta după ce  WTA a decis ca românca să fie câștigătoare în lovitura zilei, ea reușind un punct fantastic în tie-break-ul primului set al finalei de la Montreal. La scorul de 6-6 în tie-break, după o revenire de la 1-5, românca a făcut un punct perfect pe serviciul adversarei pe care l-a încheiat cu un rever în lung de linie care a prins tușa.