News

De ce a murit Emma Neagu, fetița cu piciorul amputat de la „Românii au Talent”! Se calificase în semifinala concursului

12.04.2019 | 13:17
De ce a murit Emma Neagu?

Emma Neagu a pierdut lupta cu cea mai necruțătoare boală! Fetița de doar 15 ani s-a stins din viață din cauza bolii cu care a fost diagnosticată încă din 2017, boală care i-a adus sfârșitul, cancer osos. Emma a devenit cunoscută în România datorită apariției la „Românii au Talent”. A impresionat cu numărul său de giamnstică. În ciuda piciorului amputat, fata putea să execute mișcări nebănuite, învățate chiar de la Nadia Comăneci.

De ce a murit Emma Neagu?

Sportiva a murit pe data de 7 aprilie, la vârsta de doar 15 ani, din cauza cancerului osos. Din păcate, tânăra a fost diagnosticată în 2017 cu necruțătoarea boală care i-a adus sfârșitul. Anunțul decesului a fost făcut public de către numeroase fundații caritabile din Canada.

„Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată într-un un mesaj postat de familiei.

Emma Neagu, motivul decesului
Emma Neagu, motivul decesului

“La ultima radiografie a mai apărut ceva”

Emma a mărturisit că e a ales ca piciorul să i se amputeze, tocmai pentru a se putea mișca în continuare. „Mult timp m-am întrebat de ce eu, de ce eu, dar nu ajută să întrebi aşa ceva şi lupţi în continuare, că nu ai ce să faci. Eu zic că gimnastica mi-a dat puterea, nu ştiu dacă neapărat mi-a salvat viaţa, dar mi-a dat puterea să trec peste chestia asta“, spunea copila.

Din nefericire, ultima radiografie a Emmei nu a arătat prea bine, susținea mama sa, la ultima apariție televizată. „La ultima radiografie a mai apărut ceva. Ea a avut şi două operaţii la plămâni, au fost metastazaţi“. Cancerul s-a generalizat și medicii nu au mai reușit să facă nimic pentru a prelungi măcar viața Emmei… Moartea sa a provocat o intensă emoție în toată lumea. Dumnezeu să o odihnească!