News

De ce a murit Florina Cercel! Actriţa suferea de o boală cumplită

30.07.2019 | 10:48
De ce a murit Florina Cercel Actrita suferea de o boala cumplita
S-a aflat de ce a murit Florina Cercel. Sursa foto: Libertatea.ro

Jurnalistul Florin Condurățeanu a dezvăluit printr-o intervenție telefonică la Antena 3 de ce a murit Florina Cercel. Actrița în vârstă de 76 de ani suferea de cancer la plămâni, aceeași boală de care a murit și primul ei soț. Actrița nu a vorbit despre afecțiunea ei până acum și a dus această luptă singură.

De ce a murit Florina Cercel – boală de care suferă zeci de mii de români

Cancerul la plămâni este una dintre bolile care face zeci de mii de victime anual în România. Conform medicului penumolog Irina Strâmbu de la Spitalul Marius Nasta din București, afecțiunea îi afectează în special pe fumători, însă aproape 20% dintre bolnavii care mor de cancer la plămâni nu au pus o țigară în viața lor în gură, lucru care reprezintă un mister în continuare pentru mulți medici.

Medicul Irina Strâmbu spune că în afară de tusea seacă, pacientul nu își poate da seama că suferă de această boală, iar o singură radiografie nu este suficientă. „Din păcate, nu are nicio caracteristică. De altfel, niciun simptom din cancerul pulmonar nu este caracteristic. Noi enumerăm nişte simptome pe care le întâlnim în cancer pulmonar: tusea sau schimbarea caracterului tusei, sputa cu firişoare de sânge, durerea toracică, oboseala, şuierăturile în piept, scăderea în greutate”, a declarat dr. Irina Strâmbu pentru adevărul.ro.

de ce a murit florina cercel
Florina Cercel, în telenovela „Inimă de țigan”. Sursa foto: libertatea.ro

Ultimul rol, într-o piesă de Maxim Gorki

Florina Cercel a fost una dintre cele mai iubite actrițe din România. A jucat în zeci de piese de teatru și de film și în seriale de succes. Au prins-o toate rolurile pe care le-a acceptat din partea regizorilor și a fost tot timpul o persoană extrem de jovială, cu un spirit tânăr, care nu se plângea niciodată de nimic.

Marea actriță a debutat în lumea actoriei în filmul „Frații”, turnat în anul 1970. Ultimul ei rol a fost în piesa de teatru Vassa Jeleznova a lui Maxim Gorki, în regia lui Ion Cojan (2014).