News

De ce a murit sora lui Serghei Mizil. Cu cine se căsătorise Donca după idila cu Nicu Ceaușescu

Sâmbătă după amiază, Serghei Mizil a anunțat că sora lui, Donca, a încetat din viață. Femeia fusese internată în primăvară la Spitalul Fundeni.
23.10.2021 | 20:53
De ce a murit sora lui Serghei Mizil Cu cine se casatorise Donca dupa idila cu Nicu Ceausescu
Sora lui Serghei Mizil, Donca, a încetat din viață sâmbătă
ADVERTISEMENT

Fiul fostului demnitar comunist Paul Niculescu-Mizil, decedat pe 5 decembrie 2008, la vârsta de 85 de ani, Serghei Mizil provine dintr-o familie numeroasă, părinții lui având trei copii naturali și trei înfiați.

Foarte atașat de surorile lui, Lidia și Donca, Serghei Mizil traversează momente delicate după drama pierderii Soniei Donca, chiar el fiind cel care a postat teribilul anunț, sâmbătă după amiază.

ADVERTISEMENT

”Azi e cea mai tristă zi din viața mea. Am pierdut-o pe sora mea, Donca. Dumnezeu să te odihnească…”, acesta a fost mesajul postat pe contul său de Facebook de Serghei Mizil.

Donca fusese internată la Spitalul Fundeni

Donca, sora lui Serghei, suferea de mai mulți ani de o boală teribilă, tocmai de aceea se și internase în primăvară la Spitalul Fundeni, unde avea nevoie urgentă de sânge, potrivit mesajului postat atunci chiar de fratele ei celebru.

ADVERTISEMENT

”Apel umanitar: cine vrea să mă ajute să doneze sânge la Centrul de transfuzie sanguină București (str. Constantin Caracas nr.2) pentru sora mea cu specificarea numelui Sonia Donca, internată la Institutul Clinic Fundeni, Sectia Clinica Hematologie”, asa suna apelul disperat al lui Serghei Mizil.

Donca și Serghei mergeau în vacanțe împreună

Fire foarte optimistă și veselă, Donca se bucura de nepoți și de întâlnirile cu familia reunită la Snagov, acasă la Serghei. ”Donca e o femeie extraordinară. Este apropiată de Serghei, au mers de multe ori împreună prin vacanțe în străinătate, ține foarte mult la familie”, povesteau apropiații familiei Mizil.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultimul timp, starea ei de sănătate se agravase, așa că familia se strânsese în jurul ei, să o susțină și să o încurajeze. ”Cumetrilor, azi nu pot să mă prezint la datorie, da’ vă las filmarea de miercuri pentru cine n-a văzut. Hai, să trăiți”, scrisese vineri Serghei Mizil, când anunța amânarea unei sesiuni live cu fanii.

Donca Mizil s-a măritat cu Dan Sonia

Viața sentimentală a Doncăi Mizil a stat sub semnul idilei îndelung comentate cu Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, alături de care a stat aproape zece ani.

ADVERTISEMENT

În ciuda sentimentelor profunde și reciproce, Nicu Ceaușescu și Donca Mizil nu au putut să-și oficializeze relația, intervenția Elenei Ceaușescu – care avea alte planuri pentru fiul ei – determinând destrămarea cuplului.

Ulterior relației tumultoase cu Nicu Ceaușescu, Donca Mizil și-a refăcut viața și s-a măritat cu Dan Sonia, luând și numele acestuia prin căsătorie.

 

ADVERTISEMENT