Sporturi

De ce a părăsit Ion Ţiriac loja imediat după finala Simonei Halep de la Roland Garros: “Nu mi s-a întâmplat asta în 60 de ani!”

24.06.2018 | 11:11
De ce a parasit Ion Tiriac loja imediat dupa finala Simonei Halep de la Roland Garros Nu mi sa intamplat asta in 60 de ani

Ion Ţiriac a dezvăluit că a avut o reacţie cât se poate de emoţionantă în momentul în care Simona Halep a reuşit să câştige titlul la Roland Garros.

Cel mai bogat român a povestit că a plecat din loja sa imediat după mingea de meci a Simonei pentru a asculta imnul României sub drapelul naţional, arborat pe “Centralul” din Paris.“Nu mi s-a întâmplat în cei 60 de ani de sport să fie cineva cântat într-un stadion de 20 de mii de oameni, într-o ţară străină, Franţa, de data asta, cu vocea celor câteva sute sau mii de români. Mi s-a ridicat părul în sus când am auzit, nu eram pe teren, când a câştigat meciul, am ieşit afară, să aud imnul României cântat pe Roland Garros, sub steagul României”, a mărturisit Ţiriac.

“Ştiam că se duce pe acolo, sare la familie şi nu mi se cădea mie să îmi sară mie în braţe acolo, când are familie, antrenorul, care au participat direct la viaţa acestui om. Eu am participat colateral, am văzut-o şi aştept de patru ani de zile să îmi stea şi mie steagul sus acolo, măcar un an”, a mai spus Ţiriac, conform observator.tv.

Simona Halep, o victorie pentru eternitate

Simona Halep a câştigat în premieră un titlu de Grand Slam după ce s-a impus în finala din acest an de la Roland Garros. Este doar a doua româncă ce reuşeşte să se impună într-un turneu major după Virginia Ruzici, aceasta câştigând tot Open-ul Franţei.

“Halep este capabilă să piardă în primul tur, dar şi să câştige turneul. De multe ori a jucat slab la Paris, însă a câştigat până la urmă. O mare parte a succesului se datorează faptului că este gata să moară pe teren dacă este nevoie, din acest punct de vedere seamănă cu Nadal”, declara Țiriac imediat după finala de la Paris 2018.