Fotbal international

De ce a picat transferul lui Dorin Rotariu la Manchester City. “Îl plăcea patronul, dar nu mai contează!”

30.11.2018 | 16:11
Dorin Rotariu la finalul meciului Serbia - România. De ce a picat transferul atacantului la Manchester City

Dorin Rotariu a fost dorit de Manchester City în perioada când se afla sub contract cu FC Dinamo Bucureşti, dar transferul atacantului în vârstă de 23 de ani a picat după mai multe discuţii purtate de Constantin Anghelache cu patronul grupării din Premier League. În acea perioadă, Dorin Rotariu avea 18 ani, iar englezii au fost impresionaţi de calităţile lui.

Fostul preşedinte al lui Dinamo Bucureşti, Constantin Anghelache, a confirmat interesul şeicului “Cetăţenilor” şi a explicat de ce a picat mutarea lui Dorin Rotariu la gruparea din Premier League.

Constantin Anghelache a explicat de ce a picat transferul lui Dorin Rotariu la Manchester City

“La timpul respectiv a fost adevărat. Am discutat cu patronul lui City. Copilul era foarte tânăr, discuţia a fost una preliminară, dar atât. Am lucrat 8 ani în Anglia, îl cunoşteam. Am fost cu Dinamo la Leeds, pentru un cantonament, şi am vorbit cu el. Îi plăcea pe Rotariu. Avea 18 ani atunci şi cei de acolo s-au gândit la el. Rotariu nu ştia de interesul lor. Lucrurile sunt trecute acum. Nu mai contează”, a spus Constantin Anghelache, la ProSport LIVE.

Dorin Rotariu şi Cristi Săpunaru în partida jucată de România cu Danemarca

Dorin Rotariu se află în prezent pe lista de transferuri a FCSB-ului, iar FANATIK.RO a anunţat pe 15 noiembrie 2018 că Mircea Rednic încearcă să îl convingă pe atacant să semneze sub formă de împrumut cu FC Dinamo Bucureşti.

Dorin Rotariu n-a impresionat în Belgia

Dorin Rotariu a ajuns la FC Dinamo Bucureşti în 2012, după ce “câinii” l-au transferat de la Poli Timişoara. În 2017, după ce a impresionat în tricoul grupării din “Ştefan cel Mare”, atacantul a fost vândut cu 2,2 milioane de euro la Club Brugge. Internaţionalul român nu a reuşit să se impună şi a fost cedat sub formă de împrumut la Mouscron, acolo unde a reuşit să îşi treacă de câteva ori numele pe tabela de marcaj. Cei de la Brugge nu au fost impresionaţi şi l-au cedat la AZ Alkmaar în acest sezon.