Sporturi

De ce a pierdut Simona Halep semifinala cu Garbine Muguruza: „Returul meu nu a fost grozav. Aș fi vrut să fie tras acoperișul”

30.01.2020 | 11:42
De ce a pierdut Simona Halep semifinala cu Garbine Muguruza Returul meu nu a fost grozav As fi vrut sa fie tras acoperisul
ADVERTISEMENT

Simona Halep a declarat, după înfrângerea cu Garbine Muguruza din semifinalele Australian Open, că temperaturile de la Melbourne i-au afectat prestația, iar tragerea acoperișului ar fi fost o decizie inspirată luată de organizatori, având în vedere că la ora meciului termometrele arătau aproximativ 40 de grade celsius.

Simona Halep dezvăluie motivele înfrângerii cu Muguruza

Simona Halep nu a reușit să continue evoluțiile din primele cinci meciuri de la Australian Open, când nu a cedat niciun set, și a fost eliminată de Garbine Muguruza în semifinale, după 6-7 (8), 5-7 la finele unui meci de peste două ore.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă susținută la Melbourne, sportiva din România a recunoscut că temperaturile ridicate i-au pus probleme și că tragerea acoperișului ar fi fost indicată. De asemenea, Halep susține că returul său, mai puțin reușit, a contat mult pentru rezultatul din semifinala Australian Open.

Este dificil să joci cu Garbine Muguruza, poate rata multe lovituri la rând și apoi să vină cu o serie incredibilă. Ea a servit foarte bine, iar loviturile mele de retur nu au fost grozave. Ajucat mai curajos.

ADVERTISEMENT

Ea a făcut un meci solid, dar și eu am avut momente în care am putut câștiga partida, dar nu am reușit să profit de ele. Am făcut un turneu bun, am reușit să ajung în semifinale, nu vreau să fac o dramă din această eliminare, dar doare. 

Am auzit ceva despre o posibilă tragere a acoperișului, dar asta a fost, amândouă am jucat în aceleași condiții, aș fi vrut să se fi tras acoperișul”, a declarat Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep revine pe locul doi WTA

Datorită prezenței în semifinalele Australian Open, Simona Halep va urca pe locul doi în clasamentul WTA la următoarea actualizare, de luni. Sportiva din România o va depăși în ierarhie pe Karoline Pliskova, care a fost eliminată la Melbourne, în turul trei, de Anastasia Pavlyuchenkova.

Pentru Simona Halep urmează două săptămâni de pauză, apoi va participa la turneul Premier de la Dubai, programat în perioada 17-22 februarie.

ADVERTISEMENT