Fotbal intern

De ce a plecat Heleşteanu de la Dinamo: “Am preferat să renunţăm la el”

Autor: Mirela Apostol | 07.09.2018 | 19:35
De ce a plecat Heleşteanu de la Dinamo. Fostul director sportiv al clubului din Ştefan cel Mare

Alexandru David a explicat de ce a plecat Heleşteanu de la Dinamo, la scurt timp după ce fusese instalat ca director sportiv al formaţiei din Ştefan cel Mare. Preşedintele lui FC Dinamo Bucureşti a oferit detalii asupra despărţirii de fostul arbitru:

“Prin aducerea domnului Heleșteanu ne-am dorit să întărim zona de organizare a Centrului de Copii și Juniori, iar eu sunt foarte deschis și direct în ceea ce privește proiectul la care a avut destul de mult timp să lucreze și pe care trebuia să îl prezinte, să ne convingă că este un plus. Nu a fost convingător.

De ce a plecat Anton Heleşteanu de la Dinamo

Așa cum am spus dintotdeauna, în ultimele 9-10 luni au fost la Dinamo mai multe serii de optimizare a cheltuileilor, aici vorbesc de resurse umane, de mulți oameni la care s-a renunțat pentru a menține un echilibru. În ceea ce îl privește pe Heleșteanu, am preferat să renunțăm la el pentru că nu a reușit să convingă prin ce a propus. Ne-am strâns mâna, ne-am urat succes și fiecare a mers pe drumul lui”, a declarat David, potrivit Radio Dinamo 1948.

De ce a plecat Heleşteanu de la Dinamo. Fostul director sportiv al clubului se bucură alături de Leo Grozavu după un gol al lui FC Botoşani într-un meci cu Petrolul Ploieşti din 22 aprilie 2016
De ce a plecat Heleşteanu de la Dinamo. Fostul director sportiv al clubului se bucură alături de Leo Grozavu după un gol al lui FC Botoşani

Motivul pentru care Heleşteanu a părăsit pe Dinamo ţine de obiectivele pe care acestea le avea de îndeplinit şi care nu au fost puse la punct. La instalare, Anton Heleşteanu vorbea despre ce înseamnă pentru el venirea în Ştefan cel Mare: “Dinamo reprezintă, pentru mine, împlinirea unui vis de adoslescent, mai exact de a face parte din clubul pe care-l admir și îl susțin. Cunosc și înțeleg foarte bine ce înseamnă istoria și tradiția acestui club. Repet, am această convingere pentru că este o diferență între a cunoaște și a înțelege. După un ciclu de 5 ani la FC Botoșani, unde cred că echipa din Moldova a realizat lucruri importante în fotbal și a ajuns până în cupele europene, mi-am dorit ceva mai mult, o provocare mai mare. Un mesaj pentru suflarea dinamovistă? Pentru mine, Dinamo este Corabia din poezia mea preferată a lui Esenin. După o viață de om, ea nu s-a scufundat, așa cum mulți au vrut în fiecare an”, a spus Heleşteanu pentru site-ul oficial al clubului, www.fc dinamo.ro. 

Anton Heleşteanu este un fost arbitru care a renunţat la această meserie în 2017, la vârsta de doar 37 de ani, după ce a fost implicat în mai multe scandaluri privind modul în care judeca partidele din campionat. După ce s-a retras din arbitraj, Heleşteanu a intrat în management şi a condus mai multe cluburi, precum FC Vaslui, ASA Târgu Mureş şi FC Botoşani. Patronul echipei din Moldova, Valeriu Iftime, nu îl regreta pe fostul oficial al clubului: “Nu e o pierdere plecarea lui la Dinamo. Oricum nu făcea mare lucru. Venea doar în weekend aici, pentru că locuia la Iași. Nu știu de ce l-a luat Dinamo, dar nu e treaba mea”, spunea Iftime în vară.

Citeşte şi:

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!