Life

De ce a primit Dem Rădulescu porecla de Bibanu. Are legătură cu tatăl său

De ce a primit marele actor Dem Rădulescu porecla de Bibanu. Denumirea acestuia are legătură cu meseria pe care o avea tatăl lui, un bărbat originar din Vâlcea.
26.07.2022 | 23:51
De ce a primit Dem Radulescu porecla de Bibanu Are legatura cu tatal sau
De ce a primit Dem Rădulescu porecla de Bibanu. Foto: Captură Prima TV
ADVERTISEMENT

Dem Rădulescu a primit porecla Bibanu, dar puțini știu, de fapt, de ce îi spuneau așa apropiații!

De ce a primit Dem Rădulescu porecla de Bibanu

Totul a pornit de la meseria tatălui actorului. Acesta era negustor de pește în piață, iar după ce fratele lui a luat un pește la școală, pentru a-l da profesorului pe post de material didactic, copiii au început să îi spună acestuia Bibanu.

ADVERTISEMENT

După aceea, și lui Dem Rădulescu a început să îi se spună tot așa, iar colegii îl strigau cu apelativul „Fratele lui Bibanu”.

Până la urmă, porecla „s-a prins” mai degrabă de marele actor decât de fratele lui, după cum chiar el a mărturisit.

ADVERTISEMENT

„Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii «Bibanu’».

După aia mi-au zis «Fratele lu’ Bibanu’», pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu’”, povestea marele actor român.

ADVERTISEMENT

Cum a rămas marele actor cu porecla de Bibanu

După ce a intrat la Facultatea de Teatru, un vâlcean coleg cu el l-a strigat pe holuri cu numele de „Bibanu” și așa i-a rămas numele până la final.

„După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine «Mă, Bibanule!». Şi «Bibanu’» am rămas”, povestea acum ceva vreme regretatul actor.

ADVERTISEMENT

Regretatul actor Dem Rădulescu și-a dat seama de pasiunea sa pentru teatru târziu, iar la începutul adolescenței sale, el și-a dedicat vremea boxului și la 17 ani chiar a câștigat o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu Vâlcea, orașul lui de baștină.

ADVERTISEMENT
Tags: