Sport

De ce a ratat FCSB transferul lui Deian Sorescu de la Dinamo. „Le era frică să accepte oferta mărită!” Exclusiv

Deian Sorescu a fost una dintre țintele de lux ale celor de la FCSB în perioada de mercato tocmai încheiată. Vedeta lui Dinamo a ratat transferul la FCSB chiar dacă Gigi Becali crescuse oferta la 1.000.000 de euro!
10.09.2021 | 19:09
De ce a ratat FCSB transferul lui Deian Sorescu de la Dinamo Le era frica sa accepte oferta marita Exclusiv
De ce a ratat FCSB transferul lui Deian Sorescu de la Dinamo. „Le e frică să accepte oferta mărită!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu la FSCB nu a fost deloc o poveste de toamnă. Cel mai valoros jucător al lui Dinamo în acest moment, căpitanul „câinilor”, a fost foarte dorit de FCSB. Dacă se ajungea la un numitor comun financiar, Sorescu ar fi putut debuta la FCSB chiar împotriva lui Dinamo!

FANATIK a aflat detaliile de ultimă oră ale acestui interes al lui Gigi Becali pentru jucătorul „câinilor”, despre transfer discutându-se până în ultima zi de transferuri, luni, 6 septembrie, la prânz. Adică, mai exact, cu câteva ore înainte ca Sorescu să plece cu naționala României la Skopje, pentru remiza albă cu naționala Macedoniei de Nord.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Deian Sorescu de la Dinamo la FCSB a fost pus pe „hold” de șefii lui Dinamo din cauza insolvenței. Inițial Becali oferise 750.000 de euro!

Ceea ce se știa – și a fost confirmat cu declarații de ambele părți – este că FCSB a făcut o ofertă pentru mijlocașul dinamovist de 24 de ani. Era vorba despre 750.000 de euro cu tot cu TVA.

E adevărat, am făcut o ofertă de 700.000 de euro, bani plătibili într-o singură tranșă, plus TVA, la semnarea documentelor. A fost respinsă, probabil că cei de la Dinamo, având în vedere insolvența clubului, au oferte mai bune, altfel, nu cred că se poate explica de ce a fost refuzată. Bănuiesc că, pentru a ieși din insolvență clubul, trebuie acceptate cele mai bune oferte”, a dezvăluit Mihai Stoica într-o discuție cu fanii pe Facebook.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit despre oferta roș-albaștrilor, dar și despre suma pe care Dinamo o așteaptă pentru a-i da drumul lui Sorescu.

Există o ofertă oficială din partea FCSB, la fel de adevărat este că Deian este jucătorul de care ne vom despărți cel mai greu, având cel mai mare impact pentru noi. E adevărat că banii ne ajută, dar nici nu putem ceda ușor orice jucător, mai ales că a plecat și Paul Anton. Oferta pentru Deian de la FCSB este de 750.000 de euro. Nu știu dacă vor mai continua discuțiile, nu noi decidem, ci cei de la FCSB. Probabil că suma în jurul căreia discutăm este mai mare de un milion de euro”, spunea Mureșan.

ADVERTISEMENT

Într-o traducere simplă, dacă FCSB mărește oferta pentru Sorescu la parametrii prezentați de Mureșan, discuțiile despre transfer se reiau. Ei bine, FANATIK a aflat că, pe final de perioadă de mercato, FCSB chiar a mărit oferta pentru Deian Sorescu! Transferul nu s-a realizat în principal din cauza insolvenței în care se află Dinamo.

Ce legătură este între ultimul preț oferit de FCSB pentru Deian Sorescu și valoarea jucătorului de pe site-urile de specialitate

Cu două zile înainte de terminarea perioadei de transferuri, Gigi Becali le-a transmis apropiaților că mărește oferta pentru Sorescu. Era de acord să urce suma la 1.000.000 de euro pentru a-l aduce pe mijlocaș la echipa sa.

ADVERTISEMENT

Becali îi promisese lui Edi Iordănescu transferuri după accidentările lui Coman și Tănase, plus plecarea lui Moruțan la Galatasaray. Veniseră în acel moment Keșeru și Vali Gheorghe și se tatonau pistele Sorescu și Budescu.

Dar nici oferta mărită de FCSB nu i-a făcut pe cei de la Dinamo, în principal Zăvăleanu și Mureșan, să dea „undă verde” pentru plecarea lui Deian Sorescu la FCSB.

Le e frică să accepte oferta mărită a FCSB pentru Sorescu în primul rând din cauza insolvenței, dar și a fanilor. Ar putea fi trași ulterior la răspundere de lege că l-au dat pe Sorescu pe un milion de euro, deși pe transfermarkt valoarea lui este de 1,4 milioane. Asta ar putea spune evaluatorul! Șansele să se facă transferul lui Sorescu de la Dinamo la FCSB sunt de sub 5 la sută”, suna aprecierea celor care cunosc cazul duminică, 5 septembrie, cu ceva mai mult de 24 de ore înainte de închiderea ferestrei de transferuri.

A doua zi, luni, nu a mai venit niciun răspuns dinspre Dinamo privind oferta FCSB pentru Sorescu, iar după-amiaza jucătorul a plecat cu naționala la Skopje.

FCSB a încercat cu oferta de 1.000.000 de euro să pună pe masă exact suma din hârtia pe care Sorescu o primise de la club

Asaltul de final al celor de la FCSB pentru Sorescu, cu ridicarea ofertei la 1.000.000 de euro, era pregătit tocmai pentru că jucătorul primise în luna mai o hârtie de la Dinamo.

Mijlocașul a recunoscut într-un interviu exclusiv pentru FANATIK că este vorba despre 1.000.000 de euro. Cine ar fi oferit acești bani roș-albilor putea să-l transfere pe jucător, dacă și el era de acord.

„Cei din conducere mi-au dat o hârtie prin care pot pleca pentru un milion de euro. Nu pot să zic că m-am simțit apreciat, pentru că acea hârtie nu a venit dintr-o bucurie sau un motiv de apreciere. A venit dintr-o discuție mai aprinsă și dintr-o dezamăgire din partea celor care lucrează la birou. Am discutat ceva și s-a întâmplat altceva. Așa a apărut această hârtie” – Deian Sorescu pentru FANATIK

Cei cu putere de decizie în „Ștefan cel Mare” nu au băgat în seamă oferta de 1.000.000 de euro de la FCSB, chiar dacă exista acea hârtie din luna mai 2021. Iar motivul principal este legat de faptul că, în momentul intrării lui Dinamo în insolvență, au decis să anuleze orice document semnat anterior, cu orice jucător.

  • 5 meciuri a disputat Deian Sorescu pentru echipa națională, el debutând pe 2 iunie 2021, la 23 de ani, 9 ani și patru zile, în amicalul cu Georgia. De atunci nu a ratat niciun meci al tricolorilor!
  • 30 iunie 2023 este data la care se termină contractul lui Sorescu cu Dinamo, la care a ajuns de la Timișoara în vara lui 2018

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT