Fotbal intern

De ce a refuzat Comisia de Disciplină memoriul lui Talpan. Document

08.06.2018 | 15:56
De ce a refuzat Comisia de Disciplina memoriul lui Talpan Document

Comisia de Disciplină a AMFB a respins contestația formulată de juristul CSA Steaua, Florin Talpan, care a reclamat faptul că Academia Rapid a jucat în Liga a 4-a cu fotbaliști pe care nu i-a legitimat, în timp ce clubul nu avea nici personalitate juridică. Florin Talpan s-a plâns de faptul că membrii Comisiei de Disciplină au închis ochii la mai multe nereguli comise de avocații celor de la Academia Rapid.

Astfel, în ceea ce privește contractele jucătorilor, Talpan a cerut înțelegerile în întregime pentru a putea extinde motivele de contestație, dar nu a primit decât primele pagini ale contractelor jucătorilor Academiei, în care erau precizate data încheierii contractelor, părțile șo dovada înregistrării contractelor. Privitor la problema personalității juridice, Talpan a solicitat avocaților Academiei să depună documentele pentru a dobândi o personalitate juridică. Avocații Academiei Rapid au contrat însă, susținând că dreptul de participare în competiție nu face obiectul contestației, se arată în documentele celor de la Pro Sport (vezi galerie foto).

Concluzia Comisiei de Disciplină cu privire la memoriul lui Talpan

În cele din urmă Comisia AMFB a decis că avocații Academiei nu trebuiau să facă dovada personalității juridice fiindcă reprezentanții clubului au confirmat deja că structura sportivă nu are personalitaate juridică. Comisia a susținut faptul că structurile sportive fără personalitate juridică poate legitima jucători profesioniști, interdicția pentru aceste structure fiind referitoare doar la o potențială participare în competițiile naționale.