News

De ce a refuzat, de fapt, Ciolacu invitaţia lui Cîţu la discuţiile despre pandemie. Detalii exclusive din culisele PSD

29.03.2021 | 15:20
De ce a refuzat de fapt Ciolacu invitatia lui Citu la discutiile despre pandemie Detalii exclusive din culisele PSD
ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu i-a lăsat cu gura căscată pe pesediști în momentul în care a anunțat că acceptă să se așeze la aceeași masă a discuţiile strict ca să diminueze efectele pandemiei.

De ce nu mai PSD să se vadă cu Cîțu pe tema pandemiei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în spațiul public că din punctul PSD de vedere decizia premierului ”nu este o dorință serioasă de dialog, este doar dorința lor de a scăpa de responsabilitate”.

ADVERTISEMENT

Surse social-democrate au declarat pentru FANATIK că acest gest făcut de Cîțu nu este vreo dovadă de bunăvoință, ci o strategie de imagine bine pusă la punct de experții în comunicare de la Palatul Victoria și PNL. Pesediștii spun că, de fapt, premierul a decis să se consulte și cu ei și în baza ultimelor sondaje de opinie care nu favorizează deloc PNL, ci PSD, precum și din cauza valurilor de proteste din mai multe orașe ale țării ca reacție la noile restricții.

”Noi ne-am pronunțat de la debutul pandemiei, din martie anul trecut, pentru testarea gratuită în masă a populației și nu ne-a ascultat nimeni niciodată. Prețurile pentru teste au rămas în continuare foarte piperate pentru majoritatea populației, deci e una dintre primele dovezi că Guvernelor Orban și Cîțu nu le-a păsat și nu le pasă să oprească această pandemie. Acest lucru îl puteți verifica și dumneavoastră la orice farmacie sau la centrele de testare, este scump, deci inaccesibil! Și privind vaccinarea populației, toți liderii noștri s-au exprimat de n ori și pe acest subiect. Noi am spus, noi am auzit, iar acum vine Cîțu cu noi restricții, după care, rapid, regretă că le-a propus și vrea să scoată castanele din foc cu mâna PSD ca să devenim și noi o altă oaie neagră în ochii electoratului deși noi suntem în Opoziție”, au declarat, pentru FANATIK, surse din PSD.

ADVERTISEMENT

Dezbaterea PNRR, alt măr al discordiei în sânul puterii, dar și cu Opoziția

”Noi le-am cerut dezbatere pe PNRR în plenul Parlamentului și n-au dat un răspuns ferm nici acum. Și poate că nici nu vor o dezbatere pentru că presa a arătat că tocmai cei care se ocupă de acest instrument ar avea unele interese ascunse privind deturnarea unor fonduri către unele ONG-uri de casă. E clar că există disensiuni între PNL și USR-PLUS pe acei bani și atunci trebuie mai întâi să se împace între ei și abia apoi să reușească să fie convingători și să se prezinte în plenul reunit al celor două Camere. Cam greu…Așa și cu pandemia. Discutăm cu PSD că tot a insistat cu propunerea asta ca să le salveze viețile românilor, apoi dăm vina pentru orice neajuns pe pesediști că ei ar fi spus la întâlnire sau înainte ori după întâlnire nu știu ce….Cunoaștem bine metehnele astea ale dreptei!”, ne-a mai precizat sub protecția anonimatului un lider al PSD.

La rândul său, Marcel Ciolacu a anunțat că s-a decis în BPN-ul PSD depunerea unei solicitări pentru formarea unei comisii parlamentare care privește falsificarea datelor din pandemie. ”Aceasta este o chestiune de siguranță națională și sper ca USR-ul să nu ignore ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii”, a subliniat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”Oferta” lui Florin Cîțu și reacția lui Marcel Ciolacu

Luni, premierul Florin Cîţu a surprins pe toată lumea când a spus că este gata să se aşeze la masă cu oricine vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă.

”Am văzut în spaţiul public, şi în special la cei de la PSD, mesaje puţin confuze. Pe de o parte, acum câteva luni de zile spuneau că suntem prea relaxaţi şi spuneau că România este singura ţara din Uniunea Europeană relaxată, acum vin şi spun că impunem restricţii.

ADVERTISEMENT

Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor, specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică, dar decât să dăm mesaje confuze şi politice în această perioadă e momentul să stăm toţi la masă, specialiştii, şi să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a afirmat Florin Cîţu.

În replică, Marcel Ciolacu spune că premierul vine acum la Opoziție ”cu mâna întinsă (…) să cerșească ajutor” și afirmă că acest gest al lui Cîțu nu este unul serios.

”Am văzut că domnul prim-ministrul vine cu mâna întinsă la noi să cerșească ajutor. Acum când le e frică de furia oamenilor au venit să ne ceara ajutor. Nu e dorință serioasă, ci dorința de a nu-și asuma responsabilitate.

Restricțiile au adus mai mult haos decât responsabilitate din partea cetățenilor. Au distrus parteneriatul dintre Guvern și cetățeni. E dreptul democratic al românilor să iasă în stradă. Ni l-am câștigat în 1989. Nimeni nu are dreptul să ne facă teroriști când ieșim în stradă”, a spus luni liderul PSD.

ADVERTISEMENT