Fotbal intern

De ce a refuzat Dorin Rotariu pe FCSB: “Am ideile mele”

Autor: Mirela Apostol | 03.09.2018 | 15:42
De ce a refuzat Dorin Rotariu pe FCSB. Dorin Rotariu în meciul de fotbal dintre România şi Danemarca

Mijlocaşul lui AZ Alkmaar a fost dorit în această vară de vicecmapioana României, însă a ales Olanda. De ce a refuzat Dorin Rotariu pe FCSB.

Fostul jucător de la FC Dinamo Bucureşti a fost aproape să revină în ţară, la rivala FCSB, după ce a fost ofertat de “roş-albaştri”. Acesta a refuzat oferta, iar acum dezvăluie şi care a fost motivul.

De ce a refuzat Dorin Rotariu pe FCSB

“Frumoasă. Sper să fie şi mai frumoasă de-a lungul anului. (n.r. întrebat ce nu a mers în Belgia) Am preferat să aleg altă opţiune, să aleg altă aventură, ca să zic aşa, am văzut cum este în Belgia, am avut oferte din Belgia, însă am preferat şi cred că Olanda, stilul olandez se pliază mai bine pe mine.

Am discutat şi atunci, a fost interes, însă eu am ideile mele şi preferinţele mele au fost altele. Am aşteptat pentru că perioada numai ce începuse şi am aşteptat să vină alte oferte. Consider că Olanda e cea mai bună variantă, deşi am avut oferte financiar mai bune. (n.r. întrebat de unde) Nu are importanţă. Mă bucur că am ajuns în Olanda, am văzut mentalitatea, condiţiile. Când vii ca jucător nou nu este uşor. Altă mentalitate, dar m-am acomodat, mă simt bine şi sper să am şi rezultate”, a spus Dorin Rotariu.

De ce a refuzat Dorin Rotariu pe FCSB. Dorin Rotariu în tricoul lui FC Dinamo Bucureşti, într-un meci cu Pandurii Târgu Jiu din Liga 1 betano, disputat pe 22 octombrie 2016
De ce a refuzat Dorin Rotariu pe FCSB. Dorin Rotariu în tricoul lui FC Dinamo Bucureşti, într-un meci cu Pandurii Târgu Jiu

În luna iulie, Gigi Becali povestea despre eventuala venire a lui Dorin Rotariu la echipa sa: “Vă spun cum s-a întâmplat. M-a sunat un jurnalist și m-a întrebat dacă e adevărat dacă vine Rotariu la Steaua? Cică nu îl vrea antrenorul lui Bruges. I-am spus mulțumesc pentru informație. MM a luat legătura cu el, au vorbit. Rotariu vrea să rămână acolo, dar nu a zis nici da, nici nu. Noi vrem să jucăm cu el vârf”, a spus Becali, la un post de televiziune.

Mi-au comunicat că nu rămân la Brugge. Cel mai bine pentru viitorul meu este să plec. Aşa este mai bine. Am multe de arătat în fotbal şi doresc şanse mai multe să joc. Nu contează banii. Experienţa de la Mouscron m-a ajutat. Am avut o şansă la Mouscroun să mă pun pe picioare şi cred că am jucat destul de bine. Nu am la această oră nici ofertă din Belgia. 

Dar nu vor accepta nici cei de Brugge să plec la o echipă în Belgia. Recunosc că am discutat şi cu cei de la Steaua, iar eu vreau să ştiţi că nu mai vreau să joc sub formă de împrumut nicăieri. Le-am spus celor de la Steaua ce am de gând. Nu pot să iau o decizie definitivă acum. Vreau să mai aştept şi nu pot să vin deocamndată. Am refuzat deja trei oferte din străinătate, nu este deloc timpul pierdut”, spunea atunci şi Dorin Rotariu. În cele din urmă, jucătorul a ales să semneze cu Alkmaar iara cum a explicat de ce nu a ajuns la FCSB.

Citeşte şi:

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!