Alegeri 2024

De ce a refuzat Nicușor Dan să participe la dezbateri electorale: ”A fost un calcul”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat de ce a refuzat să participe la dezbaterile electorale. ”A fost un calcul”
10.06.2024 | 22:20
De ce a refuzat Nicusor Dan sa participe la dezbateri electorale A fost un calcul
De ce a refuzat Nicușor Dan să participe la dezbateri electorale. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, independentul care a câştigat un nou mandat de primar al Bucureștiului, a explicat, luni, de ce a refuzat să participe la o dezbatere electorală cu contracandidații săi.

”A fost un calcul”

După ce a obținut o nouă victorie în fața Gabrielei Firea, Nicușor Dan a declarat că ar fi făcut oricând o dezbatere cu ea sau cu Cristian Popescu Piedone, însă ”l-aș fi ridicat față de celălalt”.

ADVERTISEMENT

Actualul primar al Capitalei spune că nu i-a fost teamă de niciunul dintre contracandidații săi și că totul ”a fost un calcul”.

De asemenea, Nicușor Dan a subliniat că și-ar fi dorit ca alegerile să se desfășoare în două tururi și că atunci ”am fi avut o dezbatere în turul doi între cei doi contracandidați”. 

ADVERTISEMENT

„De ce nu am vrut dezbatere… Noi am avut alegeri într-un singur tur. Mi-aș fi dorit să fie în două tururi.

Dacă ar fi fost în două tururi, am fi avut o dezbatere în turul doi între cei doi contracandidați.

ADVERTISEMENT

Am avut un context în care am avut doi candidați pe partea dreaptă, anti-PSD, și doi candidați pe partea stângă, sau PSD, în acel bazin electoral.

 Nu am vrut eu, mă avantaja faptul că existau cei doi. Ei păreau a fi la egalitate.

Cu oricare dintre ei aș fi făcut dezbatere l-aș fi ridicat față de celălalt. Și nu am vrut să fac asta. A fost un calcul”, a declarat Nicușor Dan, la Antena 3CNN.

ADVERTISEMENT

Deși încă se mai numără voturile, victoria lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei este certă. Rezultatele parțiale îl clasează pe Nicușor Dan pe primul loc cu 47,95% (325.022), iar candidata PSD, Gabriela Firea ocupă locul al doilea cu 22,34% (151.472).

Pe locul trei se află Cristian Popescu Piedone cu un scor de 15,63% (105.969), iar locul patru este ocupat de candidatul PNL Sebastian Burduja, care a primit votul a 7,83% dintre bucureșteni (53.078 de voturi)

ADVERTISEMENT