Life

De ce a renunțat, de fapt, Alex Dima să fie profesor de religie. Jurnalistul de la Pro TV a dezvăluit adevăratul motiv: “Era o bătaie de joc”

Alex Dima, adevăratul motiv pentru care a renunțat să fie profesor de religie. De ce nu a mai vrut jurnalistul de la Pro TV această meserie.
17.05.2023 | 16:44
De ce a renuntat de fapt Alex Dima sa fie profesor de religie Jurnalistul de la Pro TV a dezvaluit adevaratul motiv Era o bataie de joc
De ce a renunțat, de fapt, Alex Dima să fie profesor de religie. Sursa foto: Captură YouTube Fain & Simplu cu Mihai Morar
ADVERTISEMENT

Alex Dima a fost profesor de religie înainte de a fi jurnalist, însă a dezvăluit de ce a renunțat la această meserie. Deși i-a plăcut să predea această materie, condițiile din învățământ nu erau tocmai favorabile.

De de a renunțat, de fapt, Alex Dima la meseria de profesor de religie

Realizatorul emisiunii România, te iubesc!, de la Pro TV, este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de investigații de la noi din țară, dar puțini știu ce meserie a avut cu mult timp în urmă.

ADVERTISEMENT

Înainte de a fi jurnalist, Alex Dima a fost profesor de religie și a predat această materie la clasele I-VIII. Timp de nouă ani, jurnalistul a studiat teologia, dar a realizat apoi că preoția nu este pentru el și a ales să devină profesor.

La început nu i-a fost ușor, dar își amintește cu drag de perioada scurtă în care a fost în învățământ. Atunci când a predat religie la școală, era foarte tânăr și îi plăcea să le predea elevilor.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, anul ăla e pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag la el. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani, în blugi. Veneau profesoarele și profesorii vechi de acolo din școală și mă întrebau, ‘Ce faci?’

Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise”, a povestit Alex Dima în cadrul podcast-ului Fain & Simplu, găzduit de Mihai Morar.

ADVERTISEMENT

Cu toate că i-a plăcut să fie profesor, Alex Dima a ales să plece din învățământ din cauza faptului că salariul pe care îl primea lunar era foarte mic.

“Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Vreo 200 si ceva de lei. Erau copii prin clase care aveau bani de buzunar cam câștigam eu pe lună. 

ADVERTISEMENT

Aici era o bătaie de joc. De aceea la un moment dat m-am oprit și am încercat să găsesc altceva”, a mai dezvăluit jurnalistul de la Pro TV.

Drama pe care a trăit-o Alex Dima

Alex Dima are un băiețel care a venit pe lume anul trecut, dar și o fiică, Sara, din prima căsnicie. La doar un an după ce fetița lui a venit pe lume, jurnalistul și-a pierdut prima soție, Roxana, care a fost răpusă de cancer.

După perioada grea pe care a traversat-o, Alex Dima și-a refăcut viața. În prezent, acesta este împreună cu Georgiana, pe care o ține departe de lumina reflectoarelor.

ADVERTISEMENT
Tags: