Sport

De ce a semnat Georginio Wijnaldum cu PSG, după luni de negocieri cu Barcelona: ”A fost greu să aleg”

Internaționalul olandez Georginio Wijnaldum a negociat două luni cu Barcelona, dar a semnat cu PSG. Francezii au profitat că era liber de contract.
13.06.2021 | 16:44
De ce a semnat Georginio Wijnaldum cu PSG dupa luni de negocieri cu Barcelona A fost greu sa aleg
Sursa foto: The Athletic
ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 30 de ani era unul dintre fotbaliștii aflați pe lista scurtă a Barcelonei, în contextul în care a rămas liber de contract la finalul sezonului recent încheiat în Premier League.

Săptămâni întregi au negociat oficialii catalani cu reprezentantul fotbalistului și nimic nu părea să împiedice mutarea internaționalului olandez pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

PSG l-a deturnat în ultima clipă

Alături de Barcelona, PSG și-a exprimat la rândul ei dorința de a-l achiziționa pe fotbalistul cu 236 de meciuri în toate competițiile, pentru FC Liverpool.

Și totuși, gruparea blaugrana era în pole position pentru a obține semnătura jucătorului căruia îi programaseră până și vizita medicală. Oficialii lui PSG au mutat decisiv, în ultima clipă și l-au deturnat pe Wijnaldum.

ADVERTISEMENT

”A fost destul de dificil să aleg. Am negociat cu FC Barcelona timp multe săptămâni, dar din păcate n-am ajuns la un acord.

Cei de la PSG s-au mișcat mai repede și au fost mai hotărâți. Îmi place foarte mult proiectul pe care mi l-au propus PSG. A fost foarte greu să aleg, pentru că sunt două echipe uriașe.

ADVERTISEMENT

Am vrut să merg la Barcelona, dar nu ne-am înțeles, iar cu PSG totul a mers mai bine și mai repede”, a explicat Wijnaldum, pentru sport.es.

Trei ani de contract și salariu dublu la PSG

Sursa amintită menționează și cel mai important aspect care l-a făcut pe Georginio Wijnaldum să aleagă fosta campioană a Franței.

ADVERTISEMENT

PSG i-a oferit un contract pentru următoarele trei sezoane, cu opțiune de prelungire, dar și un salariu de 8 milioane de euro pe an, dublu față de oferta Barcelonei.

Georginio Wijnaldum și-a început cariera la Feyenoord. În Țările de Jos a mai jucat la PSV, de unde a fost transferat la Newcastle United, iar în 2016 fost achiziționat de Liverpool, pentru 27,5 milioane de Lire Sterline. A adunat 236 de meciuri în toate competițiile și a marcat 22 de goluri pentru ”cormorani”.

În cele cinci sezoane petrecute pe Anfield Road, internaționalul olandez a câștigat un titlu în Premier League, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT