Fotbal intern

De ce a semnat Julio Baptista cu CFR Cluj. “Sper să-i sperie pe adversari!”

19.08.2018 | 11:27
Iuliu Mureşan a dezvăluit de ce a semnat Julio Baptista cu CFR Cluj. Brazilianul s-a pozat cu preşedintele ardelenilor în momentul în care a semnat cu gruparea din Gruia

Iuliu Mureşan, preşedintele formaţiei CFR Cluj, a dezvăluit de ce a semnat Julio Baptista, fostul jucător de la AS Roma, Real Madrid şi Arsenal, cu formaţia pregătită de Antonio Conceicao. Deşi nu a mai jucat de la finalul anului 2016, brazilianul e pregătit să o ajute pe campioana României în meciurile din Liga 1 Betano şi Europa League.

Preşedintele echipei CFR Cluj, Iuliu Mureşan, nu este îngrijorat de faptul că Julio Baptista nu a mai jucat de aproape doi ani, ci a dezvăluit că cel poreclit “Bestia” a impresionat la testele fizice la care a fost supus înainte să semneze cu gruparea din Gruia. Mai mult, oficialul campioanei României a dezvăluit că sud-americanul nu a ales să joace în Gruia pentru bani.

De ce a semnat Julio Baptista cu CFR Cluj

I s-au făcut teste fizice şi a impresionat. A contat dorinţa lui foarte mare de a reveni, iar datorită unei anumite conjuncturi a venit la noi. Nu ne sperie că nu a jucat de 2 ani. Dimpotrivă, cred că ne va fi de mare ajutor. Sper să-i sperie pe adversari. Nu a venit pentru bani, el stă bine financiar, pentru că a avut contracte bune peste tot. Nu a mai putut să stea departe de fotbal şi să joace doar în demonstrative. Ne-am ajutat reciproc. A acceptat condiţiile clubului“, a declarat Iuliu Mureşan pentru o emisiune de sport.

Fostul portar al lui Real Madrid a ajuns şi el la CFR Cluj

Julio Baptista nu este singurul jucător care a evoluat la Real Madrid transferat de CFR Cluj în perioada de mercato din această vară. Campioana României a anunţat după meciul câştigat în faţa celor de la Alashkert, scor 5-0, din turul 3 preliminar al Europa League, de pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, că Jesus Fernandez, fostul portar al galacticilor, a semnat cu gruparea din Gruiaşi ar putea face parte din lot la meciul pe care ardelenii îl vor juca împotriva lui Dinamo, azi, de la ora 21.00, în etapa a 5-a din Liga 1 Betano.

“Ambii se antrenează cu echipa. Stau bine fizic. Sigur că vor vedea antrenorii când vor debuta. Sunt doi jucători cu o cultură fotbalistică deosebită, se vede din comportamenul lor că vin de la un alt nivel. Sper să contribuie pe teren şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Iuliu Mureşan, preşedintele de la CFR Cluj.

Julio Baptista vine cu soţia la Cluj

Julio Baptista nu va veni singur la CFR Cluj. Atacantul brazilian în vârstă de 36 de ani o să fie susţinut la meciurile pe care ardelenii le va disputa în Liga 1 Betano şi Europa League de Silvia Nistral, fosta Miss Leon 2003. Cei doi sunt împreună de mai bine de 10 ani şi au împreună doi copii. Bruneta arată senzaţional în costum de baie şi i-a transmis sud-americanului un mesaj de susţinere după ce a semnat cu formaţia din Cluj. (VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI CU SOŢIA LUI JULIO BAPTISTA)

Silvia Nistal şi Julio Baptista în timpul unei vacanţe exotice
Julio Baptista şi Silvia Nistal, soţia brazilianului trecut şi pe la Real Madrid

Julio Baptista are 48 de selecţii şi cinci goluri la echipa naţională a Braziliei. Ultima dată a evoluat pentru Orlando City, MLS, SUA, până în noiembrie 2016. Site-ul transfermarkt.com anunţa că atacantul brazilian s-a retras în ianuarie 2017, dar acesta a ajuns la o înţelegere cu CFR Cluj din postura de jucător liber de contract.