ADVERTISEMENT
News

Alexandru Rafila, semnal de alarmă cu privire la campania de vaccinare. Ce spune despre distribuirea dozelor

Autor: Alexandru Năstase | 30.12.2020 | 15:54
Alexandru Rafila, semnal de alarmă cu privire la campania de vaccinare. Ce spune despre distribuirea dozelor
Alexandru Rafila este nemulțumit de felul cum decurge campania de vaccinare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la campania de vaccinare, deși aceasta abia a început. Astfel, parlamentarul PSD reclamă că numeroşi medici rezidenţi nu au fost incluşi încă pe listele vaccinărilor.

ADVERTISEMENT

”Sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, afirmă medicul.

Acesta solicită ca vaccinarea să se facă fără discriminare. Rafila nu s-a oprit aici și a precizat cum trebuia să decurgă această campanie.

ADVERTISEMENT

De ce acuză Alexandru Rafila campania de vaccinare

”Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS.

Însă, numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale şi unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Medicii rezidenţi sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, a scris Alexandru Rafila pe o rețea de socializare.

Mai mult de atât, Rafila a făcut chiar și un apel la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dar şi la coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul României la OMS vrea ca şi rezidenţii să fie incluşi în campania de vaccinare. ”Trebuie incluşi fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă.

Fac un apel public către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme”, a mai scris Rafila.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!