De ce apare gheața în frigider, de fapt? Poate te-ai confruntat și tu cu o astfel de problemă, dar nu înțelegeai care este cauza, dar și cum să o rezolvi. Adevărul e că lucrurile sunt cât se poate de simple.
Sunt diferite situații pe care poate nu le putem înțelege. Uneori aragazul, cuptorul, frigiderul, sau poate chiar cuptorul cu microunde nu funcționează cum ne-am fi dorit. Dacă suntem atenți însă, putem rezolva unele probleme fără ajutorul unui specialist.
Pentru că suntem în perioada verii, iar frigiderul, dar și congelatorul sunt intens utilizate, este bine să cunoaștem câteva detalii în acest sens. De ce apare gheața în frigider, de fapt, chiar dacă ai frigider nou sau vechi?
În unele cazuri poate se prelinge și apa pe pereți. Adevărul este însă că acest proces e unul normal. Apa condensează pe peretele din spate care este cel mai rece. Drept urmare, e normal să mai vezi câteva picături de apă, ori un strat subțire de gheață.
Un alt aspect important e faptul că aerul rece reține mai multă umezeală. Iar partea din spate a frigiderului e cea mai rece. Și totuși ce să faci în această situație? Să știi niște mici informații.
Spre exemplu, fiecare frigider are un canal pentru scurgerea condensului. Acesta se află în partea de jos, pe peretele din spate. În mod normal pe aici se scurge apa înghețată formată pe perete.
De ce apare gheața în frigider, de fapt? E posibil ca respectivul canal să fie înfundat. De asemenea, dacă găsești și apă sub frigider situația este una similară. Ce să faci în această situație dacă nu vrei să chemi un specialist?
Să folosești fie un pai de plastic ori din carton cât mai lung. Taie oblic vârful să fie ascuțit și încearcă să desfunzi canalul din spate. În general mucegaiul format în spate este cauza, deci curățarea poate fi una destul de ușoară.
Iar dacă nici în acest mod nu rezolvi problema, dezgheață frigiderul și repetă procedura. Un alt detaliu important e legat de termostat. Dacă în casă este prea cald, compresorul funcționează mai mult pentru a răci frigiderul.
Astfel, e de preferat ca termostatul să fie setat la 3-3,5 grade. În acest mod va menține o temperatură optimă în frigider, iar tu vei scăpa de mai multe probleme, după cum spun specialiștii.