Sport

De ce ar fi fost mai bun Loți Boloni decât Edi Iordănescu la echipa națională: ”El a reușit prin muncă, nu prin talent”

Tot mai mulți oameni din fotbal au început să-l conteste pe Edi Iordănescu, iar Ioan Andone a recunoscut că ar fi preferat ca la echipa națională să ajungă Loți Boloni.
23.09.2022 | 15:15
De ce ar fi fost mai bun Loti Boloni decat Edi Iordanescu la echipa nationala El a reusit prin munca nu prin talent
Tot mai mulți oameni din fotbal au început să-l conteste pe Edi Iordănescu, iar Ioan Andone a recunoscut că ar fi preferat ca la echipa națională să ajungă Loți Boloni. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” vor întâlni Finlanda în penultima etapă a Grupei 3 a Diviziei B din Liga Națiunilor. Meciul va avea loc vineri, de la ora 21:45, pe stadionul Olimpic din Helsinki.

Ioan Andone l-ar fi preferat pe Loți Boloni la echipa națională în locul lui Edi Iordănescu

În ultima perioadă, Edi Iordănescu a fost criticat pentru selecția făcută în vederea partidelor cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina, iar fostul internațional Ioan Andone a mărturisit că Loți Boloni ar fi fost o alegere mai inspirată la cârma echipei naționale.

ADVERTISEMENT

”Edi a avut un parcurs bun ca antrenor, nu contest, dar dacă mă pui să aleg pe mine, îl aleg pe Boloni. E un tip mai dur, îl cunosc. El a reușit prin muncă, nu prin talent. Asta trebuie la echipa națională – muncă! Cum o faci depinde de antrenor. Acum degeaba vorbim.

Nu sunt convins, s-au întâmplat multe la națională, au fost multe accidentări la echipa națională, n-ai avut un lot complet tot timpul. Loți e alt tip de antrenor, se vede ce construiește el. Eu cred că era bun la echipa națională, dar acum e o discuție inutilă.

ADVERTISEMENT

Așteptăm în continuare de la Edi acum. Tot timpul ai șansă în fotbal. Câștigi acum cele două meciuri și faci 9 puncte. Nu e imposibil. Nu cerem lucruri imposibile sau anormale. Se poate! Sunt 180 de minute, vedem după dacă se poate”, a declarat Andone, la Pro Arena.

Iordănescu jr., ținta mai multor atacuri

Pentru întâlnirile cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina, lui Edi Iordănescu i se reproșează în primul rând faptul că nu i-a convocat pe Alexandru Maxim și Alexandru Mitriță. În schimb, a fost adus Florinel Coman, deși jucătorul de la FCSB este într-o formă slabă și a ieșit accidentat în derby-ul cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Alții l-au luat în colimator pe Iordănescu jr. pentru că înaintea acestor jocuri a fost în vizită la Real Madrid, unde s-a întâlnit cu Carlo Ancelotti. Aceștia consideră că în calitate de selecționer trebuie să se delimiteze de tacticile antrenorilor echipelor de club.

Selecția făcută de Edi Iordănescu l-a nedumerit și pe fostul fundaș Florin Gardoș, care nu înțelege de ce nu au fost convocați Radu Drăgușin și Eric Bicfalvi, care joacă meci de meci la echipele lor de club și o fac foarte bine.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea i-a transmis un mesaj ferm lui Edi Iordănescu prin intermediul FANATIK, înainte de ultimele două meciuri ale ”tricolorilor” din Liga Națiunilor, și crede că principalul vinovat pentru situația actuală a naționalei este președintele FRF, Răzvan Burleanu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,70 este cota pentru „x2” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT