Life

De ce ar fi murit, de fapt, interpretul Petrică Mîțu Stoian. ”Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid”

Încep să apară primele ipoteze despre cauza morții interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian.
07.11.2021 | 10:32
De ce ar fi murit de fapt interpretul Petrica Mitu Stoian Din pacate a dus o buna parte pe picioare ca apoi sa se deprecieze rapid
Din ce cauză ar fi murit interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Declarațiile medicilor Foto: Facebook Ansamblul Folcloric "Maria Tănase"
ADVERTISEMENT

Cântărețul a decedat la scurt timp după ce a ajuns în stare critică la Terapie Intensivă. Acesta se afla sub tratament pentru complicații post-Covid și boala de inimă de care suferea.

Din ce cauză ar fi murit interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Potrivit presei locale din judeţul Caraş-Severin, interpretul a început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat.

ADVERTISEMENT

Medicii de la clinică au solicitat o ambulanţă şi au transferat pacientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa. Medicii din Reşiţa l-au preluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi l-au internat pe Secţia ATI unde a fost intubat.

După numai câteva ore, artistul a decedat.

“Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long Covid-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se suprainfecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el.

ADVERTISEMENT

Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos.

Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a declarat doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Medic: “Șoc septic ireversibil”

Unul dintre medicii care l-au îngrijit pe Petrică Mîțu Stoian a dezvăluit și care a fost diagnosticul interpretului.

„Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el.

ADVERTISEMENT

Bronhopneumonie. Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre Covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid.

ADVERTISEMENT

Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de Covid-19 acest coagulant.

(n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face Covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”,  a mai declarat medicul Cosmin Librimir.

Niculina Stoican: “Avea probleme cu inima”

Cântăreața de muzică populară Niculina Stoican deplânge moartea colegului ei de scenă Petrică Mîțu Stoian. Cântăreața a declarat pentru FANATIK că bunul ei prieten și coleg de scenă avea probleme cardiace și, în urma unor proceduri de ozonoterapie, starea lui de sănătatea s-a complicat.

“Știu că a avut probleme cu inima și că a fost la un tratament cu ozonoterapie și de acolo s-au declanșat problemele.

El avea probleme cu inima, cu o valvă care trebuia operată și care, se pare, că i-a făcut această complicație.

Era bine (n.r. a filmat pentru mai multe emisiuni săptămâna trecută), dar, din păcate, cu inima a fost o problemă”, a declarat Niculina Stoican.