News

De ce ar trebui redeschise școlile primare. Motivul invocat de Alexandru Rafila

13.01.2021 | 22:18
De ce ar trebui redeschise scolile primare Motivul invocat de Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că școlile primare din România ar trebui deschise de urgență. În această privință, medicul vine și cu o serie de argumente.

În opinia actualului deputat PSD, dezvoltarea psiho-socială a copiilor este pusă în pericol de această lipsă a activității școlare, în special a celor din clasele primare.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie merge mai departe și spune că grădinițele și școlile primare nu trebuiau închise în ultimele luni, cu excepția începutului pandemiei din lunile martie și aprilie.

Alexandru Rafila spune de ce ar trebui redeschise școlile primare

Alexandru Rafila spune că o prioritate a României în acest moment ar trebui să fie deschiderea școlilor primare. Medicul reamintește faptul că țări cu o incidență mai mare a cazurilor de Covid-19 au școlile deschise.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce trebuie să facem rapid e să deschidem școlile primare. Ne găsim în situația în care avem o incidență redusă. Toate celelalte țări cu incidență mai mare au școlile deschise.  Este de neînțeles pentru mine de ce școlile nu au fost deschise.

OMS a recomandat ca școlile să rămână deschise. Un studiu publicat acum câteva zile de Guvernul belgian a arătat că școlile nu au reprezentat surse de transmitere intensă a infecției”, a spus Dr. Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Deputatul PSD trage un serios semnal de alarmă și spune că dezvoltarea psiho-socială a copiilor este amenințată de serios de această lipsă a activităților școlare.

”Preferăm să stăm în situația cu drobul de sare care stă să cadă și distrugem o generație. Ceea ce s-a întâmplat la noi este fără precedent.

ADVERTISEMENT

Dezvoltarea psiho-socială a copiilor este în pericol. Funcționarea grădinițelor și a școlilor primare trebuia menținută pe întreaga perioada, cu excepția startului pandemiei din martie-aprilie”, a mai spus Rafila.

Rafila: Nu putem condiționa redeschiderea școlilor de gradul de vaccinare

În ceea ce privește campania de vaccinare din școli, Alexandru Rafila spune că nu poate fi corelată succesul acesteia cu revenirea în bănci a elevilor.

”Și profesorii, ca și populația, nu o să se vaccineze în proporție majoritară. Acel procent de 50% este și în rândul profesorilor, Nu putem condiționa redeschiderea școlilor de gradul de vaccinare. Dacă ne luăm după acest lucru, atunci deschidem școala doar în septembrie”, a avertizat reprezentantul României la OMS.

ADVERTISEMENT