Life

De ce ar trebui să pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Secretul gospodinelor din China

Motivul pentru care e bine să pui hârtie igienică în frigider. Efectul este unul neașteptat. Secretul gospodinelor din China.
15.03.2023 | 17:27
De ce ar trebui sa pui o rola de hartie igienica in frigider Secretul gospodinelor din China
De ce să pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Sursa foto: Hepta, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gospodinele din China au dezvăluit motivul pentru care ar fi bine să pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Acest truc are efecte uimitoare, la care nu te-ai fi așteptat. Iată cum te poate ajuta această metodă!

De ce să pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Trucul pe care puțini îl știu

Nu multe persoane s-ar gândi că hârtia igienică se poate utiliza și pentru alte lucruri, altele decât cele pentru care este fabricată. Puțini știu că aceasta are câteva efecte nebănuite dacă o pui în frigider.

ADVERTISEMENT

Un efect uluitor pe care rola de hârtie îl are, dacă o pui în frigider, este eliminarea mirosurilor neplăcute. În hârtia igienică, moleculele de celuloză sunt mari, având un rol de adsorbție. Atunci când plasezi hârtia în frigider, mirosul din acesta poate dispărea.

De asemenea, plasarea unei role de hârtie igienică în frigider te poate ajuta să economisești energie. De exemplu, dacă pui mâncarea caldă în frigider sau dacă îl deschizi frecvent, vor fi provocați prea mulți vapori de apă în cutie, ceea ce va duce la îngheț la temperaturi scăzute.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a obține un efect de răcire mai bun, frigiderul trebuie să funcționeze doar continuu. Dacă funcționează la putere mare, consumul de energie va crește.

După ce plasezi hârtia igienică în frigider și stă acolo mai mult timp, aceasta va deveni umedă, ceea ce înseamnă că va juca un rol important în procesul de răcire, potrivit inf.news.en. Atunci când se umezește, hârtia trebuie înlocuită rapid, altfel va fi inutilă.

ADVERTISEMENT

Prin ce alte metode poți scăpa de mirosurile neplăcute din frigider

Există și alte trucuri care te vor ajuta să scapi de mirosurile din frigider. Unul dintre acestea este să folosești ceapă, împreună cu vin alb. Ambele au mirosuri puternice, acestea se amestecă și se pun în frigider. Atunci când mirosul lor se eliberează, cel neplăcut este eliminat.

Dacă simți, totuși, că mirosul este unul prea puternic, poți poți tăia ceapa în bucăți mici și o poți amesteca cu vin alb, după care o poți pune într-un bol. Acoperă castronul cu folie de plastic și nu uita să faci câteva găuri la suprafață. În acest fel, vei scăpa de mirosul neplăcut. În plus, această metodă este de ajutor pentru a preveni mirosurile.

ADVERTISEMENT

În cazul în care mirosul din frigider este prea puternic și nu dispare, verifică dacă aerisirea este blocată. După ce cureți frigiderul, caută gaura mică aflată la capătul inferior al peretelui camerei de refrigerare și toarnă puțină apă.

Poți înțepa apoi cu o sârmă, astfel încât să elimini reziduurile alimentare sau apa stagnantă. După ce duci la bun sfârșit acest proces, nu ar mai trebui să existe niciun miros neplăcut în frigider.

ADVERTISEMENT
Tags: