Life

De ce au biscuiții găuri mici pe ei. Ce înseamnă acest lucru, de fapt

V-ați întrebat vreodată de ce biscuiții pe care îi consumăm au găuri mici pe ei? În cele ce urmează vă vom oferi răspunsul.
17.05.2025 | 20:35
De ce au biscuitii gauri mici pe ei Ce inseamna acest lucru de fapt
Specialiștii culinari explică de ce au biscuiții găuri mici pe ei? Secretul din spatele acestui lucru pe care nu îl știai. Sursa foto: wikipedia.org / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Probabil că nu o singură dată v-ați întrebat, din pură curiozitate, de ce biscuiții sau alte alimente asemănătoare prezintă mici găuri pe suprafața lor. Care este explicația acestui lucru.

Știți de ce au biscuiții găuri mici pe ei? Secretul din spatele acestui lucru

Mai mult ca sigur, nu există persoană care să nu fi ronțăit cel puțin o dată biscuiți, fie ei dulci sau sărați. La un film, pe drum, la birou, în parc sau acasă pe canapea, mereu obișnuim să consumăm acest aliment.

ADVERTISEMENT

Cu toții am observat că acești biscuiți au mici găurele. V-ați întrebat vreodată ce sunt acestea și ce rol au? Noi am ”săpat” pentru informații și iată ce am aflat. Care este, de fapt, secretul din spatele acestei decizii.

La ora actuală nu există sortiment de biscuiți sărați care să nu aibă aceste găuri mai mici pe suprafața lor. Aparent, unii ar fi tentați să spună că este ceva estetic. Ei bine, rolul lor ține mai degrabă de procesul de producție, potrivit hellotaste.

ADVERTISEMENT

Dacă analizăm biscuiții mici, aceștia au nevoie de o singură gaură în centru. Cei mai mari ar avea nevoie de patru găuri pentru eliberarea aburilor în timpul coacerii, potrivit sursei citate.

Găurile biscuiților sărați ajută la eliminarea aburului pentru ca aceștia să rămână plați

Dacă luăm cazul anumitor tipuri de biscuiți, cum ar fi cei cu brânză sau cei cu miere și graham, aceștia ar putea avea nevoie de mai multe găuri. Ele ajută la eliminarea aburului pentru ca aceștia să rămână plați. Dispare riscul apariției unor crăpături la finalul procesului de coacere.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, trebuie spus că va conta mult și spațiul dintre găuri. ”Găurile prea apropiate unele de altele fac ca biscuiții să fie prea uscați și greu de mestecat. Însă, dacă găurile sunt prea departe între ele, biscuiții se vor dezintegra”, a explicat Kathryn Gordon, specialist culinar.

ADVERTISEMENT

Cum se pot face aceste găuri în biscuiți dacă îi coacem acasă

În procesul la scară largă de producere a biscuiților, de exemplu în fabrici, sunt folosite mașini automate care găuresc biscuiții. Dacă îi coacem acasă, putem face acest lucru cu o scobitoare, un băț de frigăruie sau o furculiță.

E important de precizat că numărul de găuri trebuie stabilit în funcție de mărimea biscuitelui. Existp riscul ca, din cauza unui număr prea mic de găuri, biscuiții să se ardă în timpul coacerii.

Pentru biscuiții de mici dimensiuni este suficientă o singură înțepătură în centru. Cei mai mari au nevoie de patru găurele. Apoi, dacă faci biscuiți sărați cu brânză sau din făină graham va trebui să îi găurești de mai multe ori.

Mare atenție! Găurile nu trebuie făcute la întâmplare. Dacă le faci prea apropiate riști să obții niște biscuiți prea uscați, care vor fi greu de mestecat. Dacă vei poziționa găurile prea departe una de cealaltă biscuiții se pot dezintegra.