Fotbal intern

STEAUA. De ce au clacat psihic campionii. Cea mai PENIBILĂ scuză

STEAUA. Chipciu şi compania se vaită că trebuie să facă zilnic 17 kilometri pînă la noul cantonament, cel de la Mogoşoaia....
08.09.2015 | 13:09
STEAUA De ce au clacat psihic campionii Cea mai PENIBILA scuza

STEAUA. Chipciu şi compania se vaită că trebuie să facă zilnic 17 kilometri pînă la noul cantonament, cel de la Mogoşoaia.

FANATIK.RO face comparaţia cu echipele mari ale Europei: nicăieri nu există acestă scuză penibilă, deşi distanţele sînt mult mai mari!

STEAUA. Fostul stelist Srdjan Luchin a dezvăluit motivul pentru care elevii lui Mirel Rădoi nu dau randamentul aşteptat de către fanii Stelei. Actualul bănăţean a sărit în apărarea foştilor colegi şi a motivat rezultatele slabe pe seama unei surmenări mentale din cauza distanţei de 17 kilometri pe care „roş-albaştrii” sînt nevoiţi să o parcurgă pînă la Mogoşoaia, actualul loc de pregătire.

Alibiul non-performanţelor

STEAUA. Cu obiectivele europene ratate deja pînă în acest moment în mandatul lui Mirel Rădoi, Steaua trece prin cea mai grea perioadă de la „era Rony Levi” încoace. În acel sezon, 2011-2012, „roş-albaştrii” aveau aceeaşi linie de clasament după opt etape ca şi acum, cu patru victorii, un egal şi o înfrîngere. Diferenţa este că Levi era deja demis în runda a 7-a şi înlocuit cu Ilie Stan. Supercupa şi grupele Ligii fiind deja istorie la ora actuală, trupa lui Rădoi se luptă să demonstreze că acest început neconvingător a fost un accident. Un accident pus pe seama mai multor factori, meniţi să lucreze ca şi alibi pentru fotbalişti, antrenori ori conducători. Un astfel de „alibi” pentru performanţa, sau neperformanţa, elevilor lui Rădoi a venit zilele trecute chiar de la un fost jucător al acestuia, actualmente căpitan pe Bega, Srdjan Luchin.

„În campionat mai merge, dar în Europa se vede!

STEAUA. „Nu mă surprinde ce se întîmplă la Steaua. Echipa e părăsită de suporteri, jucătorii se antrenează la Buftea şi la Mogoşoaia, stau cîteva ore în trafic. Nu apare oboseala fizică, însă apare cea mentală. Toate aceste detalii contează. În campionat mai cîştigi, dar în cupele europene se vede diferenţa”. În încercarea de a le lua apărarea foştilor săi colegi de la Steaua, Luchin a evidenţiat faptul că „junii” lui Mirel nu ar da randamentul scontat în campionat sau în Europa pentru că sînt obosiţi psihic de traficul infernal. Zi de zi, cu maşina din Capitală pînă la baza de la Mogoşoaia, un drum de 17 kilometri care i-ar slei pe stelişti de toată vlaga mentală, rezultatele văzîndu-se pe teren. O problemă pe care au mai adus-o la suprafaţă şi alte personaje din familia Stelei, de la exilul din Ghencea.

FANATIK.RO a cîntărit problema cu care se confruntă jucătorii lui Mirel şi propune spre analiză cîteva exemple de echipe cu greutate din Europa care, din spusele lui Luchin, ar trebui să se confrunte cu aceeaşi surmenare psihică din cauza distanţelor lungi. La ei însă nici pomeneală!

ANGLIA

Terry&compania, distanţă dublă

Jucătorii lui Chelsea ar trebui să fie extrem de stresaţi după spusele lui Luchin, din moment ce jucătorii lui Mourinho trebuie să parcurgă 35,4 kilometri, aproape dublu faţă de stelişti, pînă la Cobham Training Ground, baza de antrenament a celor de la Chelsea. Probabil Mourinho se gîndeşte deja să mute mai aproape antrenamentele echipei sale, din moment ce acesta ar putea fi motivul pentru începutul mai slab de sezon al londonezilor.

ITALIA

Milanezii, 100 de km la fiecare antrenament!

Proaspă revenit la AC Milan, problematicul Mario Balotelli va avea o grijă în plus, pe lîngă golurile pe care trebuie să le dea în contul echipei sale favorite. Recunoscut ca un personaj cu lipici la probleme care apar din te miri ce, italianul trebuie să fie atent la rezervorul maşinii sale, să nu rămînă fără benzină. Din moment ce drumul de la Milano pînă la baza de la Milanello se întinde pe o distanţă de 50 de kilometri.

FRANŢA

„Ibra” face 28,5 kilometri

Nici Ibrahimovic nu stă prea bine la acest capitol. Starul suedez din atacul celor de la PSG este nevoit la rîndul său să se consume psihic în fiecare zi de antrenament cu un drum de 28,5 kilometri, aceasta reprezentînd distanţa pînă la PSG Centre de Formation, locul de cantonament al campioanei Franţei.

SPANIA

Messi nu s-a plîns (încă) de cei 18 kilometri

Umblă vorba că Benzema ar pleca la Arsenal, dorit insistent de către Arsene Wenger. E posibil ca atacantul francez să nu mai suporte distanţa de 19 kilometri pe care trebuie să o parcurgă aproape zilnic de la Madrid pînă la Valdebebas Park, locul de antrenament al madrilenilor. Nici catalanii nu stau prea bine la acest capitol, Messi fiind nevoit să dribleze prin trafic 18 kilometri pentru a ajunge la centrul Joan Gamper, baza de pregătire a Barcelonei.