Situație alarmantă lângă Alaska. Oamenii de știință au descoperit faptul că miliarde de crabi din Marea Bering au dispărut. Cercetătorii au analizat acest fenomen și au venit cu explicația care stă la baza producerii lui.
În urmă cu doi ani, un fenomen ciudat i-a alertat pe oamenii de știință. Miliarde de crabi din Marea Bering au dispărut într-un timp foarte scurt, ceea ce i-a făcut pe cercetători să își pună multe semne de întrebare.
Nu doar oamenii de știință au fost panicați, ci și pescarii. Inițial, toată lumea a crezut că absența crabilor a fost cauză de pescuitul excesiv. Însă, s-a demonstrat că nu acesta este motivul dispariției crustaceelor.
După ce au analizat fenomenul, oamenii de știință au venit cu o altă explicație. Miliardele de crabi au dispărut din Marea Bering din cauza temperaturii mult prea ridicate a apei.
Potrivit cercetătorilor, apa din Marea Bering este șocant de caldă, iar asta a avut un impact semnificativ asupra metabolismului crabilor. Temperatura ridicată a înfometat crustaceele, iar la un moment dat, au murit.
Valurile de căldură marină din 2018 și 2019 au fost letale asupra a miliarde de crabi. Din cauză că nu au mai avut ce să mănânce, crustaceele au murit de foame, ceea ce a dat peste cap industria pescuitului din Alaska.
Oamenii de știință sunt de-a dreptul îngrijorați și consideră că acesta este abia începutul unui dezastru. Potrivit lor, în mai multe zone ale Marii Bering apa este neobișnuit de caldă, semn că aceste părți aproape că nu mai sunt arctice.
Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA a făcut cercetări, iar concluziile lor sunt la fel de triste. Potrivit NOAA, în partea de sud-est a Mării Bering gheața lipsește cu desăvârșire, iar temperatura apei este similară cu cea din regiunile subarctice.
Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA susține că acest dezechilibru a fost provocat de activitatea umană. Din cauză că oamenii folosesc combustibili fosile mai mult ca niciodată, planeta se încălzește din ce în ce mai mult.
Din păcate, veștile proaste nu se opresc aici. Oamenii de știință susțin că vor mai urma mulți ani cu temperaturi ridicate, ceea ce va fi letal pentru crabii de zăpadă. De obicei, aceștia trăiesc în ape ale căror temperatură este de -2 grade Celsius. În unele cazuri, pot funcționa și în medii acvatice unde se înregistrează 12 grade Celsius.
Din punct de vedere comercial, crabii de zăpadă sunt o adevărată comoară. Potrivit studiului, aceștia au o valoare de 227 miliarde de dolari pe an.