News

De ce au murit 33 de oameni după ce s-au vaccinat anti-Covid? Norvegienii au finalizat ancheta

18.01.2021 | 21:13
De ce au murit 33 de oameni după ce s-au vaccinat anti-Covid? Norvegienii au finalizat ancheta
Anchetă în Norvegia, după ce 23 de vârstnici care au primit vaccinul anti-Covid au murit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Norvegienii nu au găsit nicio legătură clară între vaccinul Pfizer și decesul a 33 de persoane în vârstă, care ar fi decedat după ce le-a fost administrată prima doză de vaccin. anti Covid.

Norvegia a recomandat, totuși, o evaluare suplimentară a persoanelor în vârstă și fragile, conform Hot News.

ADVERTISEMENT

Scandivanii au înregistrat 33 de decese în rândul persoanelor în vârstă după ce au primit prima doză de vaccin, însă acest lucru nu ar avea legătură cu vaccinul, susțin autoritățile.

Norvegienii susțin că nu există nicio legătură între vaccin și decese

Din totalul persoanelor decedate, „toate erau persoane cu vârsta înaintată, fragile și care aveau boli grave”, a subliniat directorul autorităţii norvegiene de sănătate publică, Camilla Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

„Referitor la cauza deceselor, nu a existat nicio analiză. Cel mai important este să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în case de bătrâni din Norvegia. Deci, nu s-a stabilit să existe un exces de mortalitate sau că aceasta ar avea legătură cu vaccinurile”, a adăugat expertul.

Cu toate acestea, norvegienii sunt foarte atenți când vine vorba să-și vaccineze în viitor pacienții în vârstă, suferinzi de alte boli. „Nu este exclus ca o parte dintre cei cărora li se propune să se vaccineze să fie nişte persoane într-atât de fragile încât vaccinarea să fie de prisos, căci starea lor se poate deteriora din cauza unor efecte secundare normale”, a declarat Stoltenberg.

Autoritățile din Norvegia au deschis o anchetă în 16 ianuarie prin care au urmărit legătura dintre vaccinul Pfizer și moartea a 33 de bătrâni din aziluri.

ADVERTISEMENT

Reacțiile adverse ar fi fost observate la persoane cu vârsta de peste 80 de ani, cu un organism extrem de fragil, predispus îmbolnăvirii grave.

Deși nu există o legătură directă și dovedită între vaccinul Pfizer și aceste decese, experții au spus că 13 din cele 33 de persoane care au murit au prezentat simptome comune ale vaccinurilor cu ARNm, cum ar fi diareea, greața și febra.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri