Sigur ai observat și tu că tigăile au o gaură în mâner, însă care e motivul? Adevărul este această gaură are o întrebuințare practică. Puține gospodine știau însă asta până acum.
Tigăile, dar și oalele, sunt prezente în orice bucătărie. Acestea pot fi făcute din numeroase materiale. Chiar și așa, indiferent de modelul ales, la tigaie există câteva detalii asemănătoare, cum ar fi gaura din mâner.
Multe persoane poate cred că aceasta facilitează agățarea tigăii. În realitate însă, motivul este altul. De ce au tigăile această gaură în mâner? Pentru a susține lingura, spatula, ori alte ustensile de bucătărie.
Atunci când gătești folosești și astfel de ustensile pentru a amesteca mâncarea. Cel mai probabil însă murdărești o farfurie sau un blat pentru a o lăsa deoparte în momentul în care nu mai ai nevoie de ea.
Pe de altă parte, capătul lingurii, sau cel al spatulei poate fi poziționat chiar deasupra tigăii. În acest mod nu mai murdărești niciun alt vas, iar orice sos sau lichid va cădea direct în mâncare.
Această metodă e foarte eficientă și te ajută astfel încât să poți menține curățenia. Totodată, bucătăria ta e protejată, iar la fel și blatul. Nu mai trebuie să lași urme de sos, ori de mâncare în momentul în care gătești.
Din ce alte motive mai au tigăile o gaură în mâner? Această gaură previne deteriorarea ustensilelor de plastic. Astfel, lași o ustensilă pe marginea tigăii, fixând-o în gaură, poziția va fi una sigură, ia plasticul nu se mai topește.
Există însă și alte trucuri care pot fi aplicate în bucătărie și pe care multe gospodine trebuie să le cunoască. Unele dintre ele pot simplifica procesul de gătire și totodată economisesc timp. Exemplu este modul în care adaugi unt în rețete.
Dacă acesta este prea tare, nu trebuie să stai să îl tai. Folosește o răzătoare, iar untul va fi distribuit rapid și uniform. Totodată, pentru a evita murdărirea suprafețelor, așează foi de copt sub ingredientele tale. Ele colectează lichidele și mențin blaturile curate.
Lingura de lemn îți poate fi și ea de mare ajutor în bucătărie. Adaugă o lingură de lemn deasupra oalei pentru paste când acestea fierb, iar apa e gata să se scurgă pe aragaz. În acest mod e evitată apariția spumei ce poate ajunge pe foc.