Sport

De ce au ținut oficialii lui Dinamo de jucătorii care voiau să plece gratis de la club! Motivul pentru care site-ul Transfermarkt s-a transformat în reper

Oficialii lui Dinamo au renunțat cu greu la jucătorii care voiau să plece gratis de la echipă, deși încă mai aveau contract. Fiind în insolvență, oficialii clubului pot fi trași la răspundere dacă nu valorifică bunurile.
22.07.2022 | 17:40
De ce au tinut oficialii lui Dinamo de jucatorii care voiau sa plece gratis de la club Motivul pentru care siteul Transfermarkt sa transformat in reper
Ricardo Grigore şi Steliano Filip. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a despărțit în această vară de 23 de jucători. Majoritatea dintre aceștia erau la final de contract, însă o parte dintre ei au forțat rezilierea chiar dacă înțelegerile lor erau scadente peste unul sau chiar două sezoane.

De ce au ținut oficialii lui Dinamo de jucătorii care voiau să plece gratis de la club!

Fiind în insolvență, administratorii clubului pot fi trași la răspundere dacă lasă să plece jucători liberi, pe care există potențial să se încaseze bani. Asta, în condițiile în care datoriile către creditori trebuie acoperite.

ADVERTISEMENT

Acesta este și unul dintre motivele pentru care Steliano Filip, Andrei Radu sau Ricardo Grigore au avut de dus negocieri dure pentru rezilierea contractelor. Dacă Steliano și Radu au renunțat la sume de bani din restanțe pentru a pleca, pe Ricardo Grigore, FC U Craiova a plătit 60.000 de euro, așa cum FANATIK a anunțat.

Steliano Filip şi Andrei Radu au fost nevoiţi să renunţe la sume importante!

Steliano Filip a vrut să plece și în iarnă, însă în lipsa unei oferte financiare, cei de la Dinamo au refuzat să îi dea drumul, chiar dacă jucătorul a amenințat că nu se va prezenta la pregătire. Situația s-a repetat în vară, doar că Dinamo nu mai putea să îi susțină salariul, astfel că fotbalistul a fost nevoit să renunțe la 25.000 de euro pentru a deveni jucător liber.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație s-a aflat și Andrei Radu. Fundașul stânga, cu cel mai important salariu din lot, 9500 de euro lunar, a fost nevoit să renunțe la aproximativ 35.000 de euro din cei 50.000 pe care îi avea de încasat din restanțe pentru a deveni liber.

Ricardo Grigore avea un salariu mai mic la Dinamo și oficialii “câinilor” au vrut să îl păstreze pentru liga secundă. Fundaşul nici nu voia să audă şi a povestit pentru FANATIK că vrea să fie lăsat să plece, chiar dacă înţelegerea era scadentă în 2024.

ADVERTISEMENT

Etalonul Transfermarkt: “Cei de la Dinamo mă evaluează conform cotei de piață”

Însă, în schimbul fundaşului central, FC U Craiova a achitat 60.000 de euro, sumă acceptată în cele din urmă de oficialii lui Dinamo. Doar că, iniţial, Ricardo Grigore a dezvăluit că şefii echipei voiau pe el suma la care este evaluat pe site-ul transfermarkt:

„Am o ofertă, e din România. Cei de la Dinamo mă evaluează conform cotei de piață, undeva la 250.000 sau 300.000 de euro, atât cât valorez eu pe Transfermarkt”, a spus Grigore în timp ce îşi negocia plecarea de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când oficialii lui Dinamo iau site-ul de specialitate Transfermarkt, drept reper pentru stabilirea preţurilor de transfer. Pentru prima dată s-a întâmplat vara trecută, când voiau să ia pe Deian Sorescu valoarea la care era evaluat.

Răzvan Zăvăleanu a explicat de ce sunt jucătorii evaluaţi în funcţie de cota de pe Transfermarkt: “Chiar și neoficial, am fi avut un document în spatele transferului”

Chestionat atunci pe marginea acestei situaţii, Răzvan Zăvăleanu a explicat pentru FANATIK motivul pentru care site-ul transfermarkt.com este considerat etalon în ceea ce priveşte transferurile:

“Bun, care este procedura când vrei să vinzi ceva de la o societate în insolvență, cu excepția bunurilor perisabile, pe care le poți vinde imediat?

Întâi, trebuie să ai un tabel de creditori, ca să știi cine votează. Apoi, trebuie să ai o evaluare, ca oamenii care votează să știe care este valoarea corectă la care trebuie să vândă.

Pentru Deian Sorescu nu aveam nimic de o asemenea natură. Totuși, am fi zis că ne-am fi asumat, dacă am fi avut o ofertă minimă la valoarea jucătorului pe transfermarkt, să îl dăm.

Chiar și neoficial, am fi avut un document în spatele transferului. Valoarea oferită de FCSB a fost mult mai mică decât cea de pe transfermarkt”, a explicat Zăvăleanu pentru FANATIK.

Până la urmă, Deian Sorescu a plecat de la Dinamo abia în iarnă. FANATIK a anunţat în exclusivitate că oficialii clubului au acceptat oferta celor de la Rakow, care implica 800.000 de euro plus bonusuri de performanţă.

  • 60.000 de euro a încasat Dinamo pentru Ricardo Grigore
  • 25.000 de euro este suma la care a renunţat Steliano Filip pentru a pleca de la Dinamo
ADVERTISEMENT