Life

De ce băieții sub 8 ani din Marea Britanie poartă pantaloni scurți. Tradiția este păstrată de secole

De ce băieții sub 8 ani din Marea Britanie poartă pantaloni scurți. Este o tradiție care se păstrează de secole și încă e respectată.
03.07.2024 | 23:34
De ce baietii sub 8 ani din Marea Britanie poarta pantaloni scurti Traditia este pastrata de secole
Motivul pentru care băieții din Marea Britanie poartă pantaloni scurți. Tradiția e respectată și de familia regală. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care băieții din Marea Britanie, care au sub 8 ani, trebuie să poarte pantaloni scurți. Este o tradiție păstrată de secole. Inclusiv copiii din familia regală poartă acest articol vestimentar.

De ce băieții sub 8 ani din Marea Britanie poartă pantaloni scurți. Motivul e surprinzător

Multe dintre tradițiile britanicilor sunt cu adevărat fascinante. Una dintre ele este purtarea de pantaloni scurți de către băieții care au sub 8 ani.

ADVERTISEMENT

Atunci când apar la diverse evenimente, copiii din familia regală poartă pantaloni scurți, până la genunchi, chiar dacă temperaturile de afară nu sunt tocmai ridicate.

Acest lucru este valabil, însă, pentru toți copiii din Marea Britanie. Este vorba despre o tradiție originară din Evul Mediu. La acea vreme, băieții care aveau sub opt ani obișnuiau să poarte rochii tradiționale și cămăși lungi.

ADVERTISEMENT

După câteva secole, aceștia obișnuiau să fie îmbrăcați în pantaloni scurți, deoarece așa era moda. Mamele din Anglia erau de părere că pantalonii lungi reprezintă un atribut al unui bărbat adult, astfel că sunt nepotriviți pentru copii.

Ulterior, mai multe școli din SUA au adoptat tradiția. Elevii erau îmbrăcați în pantaloni scurți, însă la ceremonia de absolvire purtau pantaloni lungi.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care băieții britanici poartă pantaloni scurți, indiferent de anotimp, ține de tradiția temperării. Britanicii consideră că frigul este natural și că e bine să fie obișnuiți cu el încă din copilărie. Astfel, încă de la începutul primăverii și până la finalul toamnei, copiii poartă pantaloni scurți.

Pantalonii nu reprezintă doar o trăsătură a unui bărbat adult din aristocrație. Acest atribut este valabil și pentru reprezentanții celorlalte clase, notează atlas-geografic.net.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, tradiția a început să dispară. Rudele monarhilor au păstrat-o, însă, iar copiii poartă pantaloni scurți pentru a-și arăta originile aristocratice.

Copiii membrilor familiei regale apar adesea în pantaloni scurți pentru a-și arăta originile aristocratice. Indiferent de vremea de afară, micii prinți sunt văzuți purtând acest accesoriu vestimentar.

În același timp, purtarea pantalonilor scurți e asociată cu stilul de viață activ al băieților. Pantalonii scurți reprezintă o variantă mult mai convenabilă, întrucât nu se rup și nici nu este nevoie să fie spălați atât de des.

ADVERTISEMENT