Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

De ce bate vântul în Ghencea la meciurile Stelei. Contre dure cu fanii CSA: „Nici cu invitații nu strângeți 1000 de fani!” / „Noi nu facem asta”. Video exclusiv

CSA Steaua București simte din plin lipsa suporterilor, însă unul din liderii marcanți ai galeriei „militarilor” a explicat situația. La meciul cu Unirea Dej au fost 1500 de fani.
16.03.2023 | 18:20
De ce bate vantul in Ghencea la meciurile Stelei Contre dure cu fanii CSA Nici cu invitatii nu strangeti 1000 de fani  Noi nu facem asta Video exclusiv
1502 spectatori e media în acest sezon la meciurile Stelei pe Ghencea, locul 7 în Liga 2. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suporterii care susțin CSA Steaua București i-au dat replica lui Gheorghe Mustață la FANATIK SUPERLIGA. Horia Enache, liderul grupării Old Boys, de la tribuna a doua a stadionului Ghencea, a explicat de fanii nu vin la meciuri.

Suporterii CSA Steaua București atacă: „Ne lovim de non profesionismul celor care conduc”

Jurnalistul Dan Chilom a intrat în dialog cu unul dintre liderii suporterilor care susțin Steaua în Liga 2: „Exact ideea pe care i-am propus-o și domnului Talpan: credeți că lucrurile au fost făcute acolo natural?

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

De ce mulți dintre suporteri au ales să migreze ulterior către FCSB, după apariția din nou pe scenă a acestei echipe Steaua București. S-a făcut și stadionul, au început să apară grupe de copii și juniori, au început să apară legende acolo, însă lucrurile au luat o turnură inversă”.

Horia Enache a spus lucrurile pe nume și a răspuns foarte ferm: „Totul s-a făcut în mod curat, însă ne lovim de non profesionismul celor care conduc clubul sportiv. Pentru că nu au mai fost puși în situația de a conduce secția de fotbal, iar celelalte secții, după cum știți, în România sunt cam la pământ”. 

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, la meciul din prima etapă din play-off-ul ligii secunde, pe stadionul Steaua s-a disputat meciul cu Unirea Dej. Însă, pe arena din complexul Ghencea nu au fost nici de această dată mai mult de 1500 de fani.

De ce nu vin spectatori la meciurile celor de la CSA Steaua București: „Echipele beneficiază de suporteri de rezultat”

Horia Enache a găsit o explicație simplă pentru lipsa fanilor la meciurile Stelei din Ghencea: „Suporteri de la noi la FCSB nu au migrat, ci invers. Să nu uităm că în România echipele beneficiază de suporteri de rezultat.

ADVERTISEMENT

La meciurile fără miză sunt maxim 2-3.000 de oameni în tribunele oricărui stadion din țară, iar la meciurile importante vin din ce în ce mai mulți, ca să nu mai vorbesc de cupele europene”, a mai spus liderul grupării Old Boys, la FANATIK SUPERLIGA.

Tot pe 16 martie, fanii FCSB şi CSA Steaua au aşteptat cu sufletul la gură un verdict al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul privind palmaresul. Instanţa a decis o nouă amânare, până pe 28 martie.

ADVERTISEMENT

Horia Enache, schimb de replici cu Robert Niță: „Sunt cam 180 de suporteri în complexul Ghencea”

Robert Niță: „Au migrat cam puțini că sunt cam 180 de suporteri în complexul Ghencea!”

Horia Enache: „Avem 700 de interziși!”.

Robert Niță: Asta e foarte bine. Înseamnă că nu o să mai fie incidente.

Dan Chilom: „Îl salut pentru ce spune, că e o problemă în a manageria clubul. E primul care a spus. Domnul Talpan nu a vrut să spună sub niciun fel de formă despre acest aspect”.

Horia Enache: „Aveți dreptate, dar nu sunt 500 de oameni la meciuri! Nu am jucat niciodată cu mai puțin de 2.000 de spectatori!”.

Robert Niță mai aruncă o „săgeată”: „Nu se strâng mai mult de 1.000”. Horia Enache: „Nu jucăm cu 500 de spectatori”

Robert Niță: „Domnul Enache, spune Oprița, antrenorul echipei că nici cu invitațiile alea de se dau peste tot nu se strâng mai mult de 1.000, 1.000 și un pic!”.

Horia Enache: „Noi nu dăm invitații! Invitații dau ceilalți! Noi suntem abonați, noi ne cumpărăm bilete meci de meci. Noi nu jucăm cu 500 de spectatori. Asta se întâmplă pentru că jucăm în liga a doua, că nu am beneficiat niciodată de o atitudine pozitivă din partea presei și corectă în același timp. Presa a susținut întotdeauna pe FCSB ca fiind Steaua”.

Robert Niță: „Sunteți cea mai mediatizată echipă din a doua divizie! Aveți cel mai frumos stadion”.

Horia Enache: „Suntem Steaua București și ar trebui să fim cel mai mediatizat club din România, pentru că suntem cel mai mare brand din țară”.

Robert Niță: La nivel declarativ. Deocamdată nu s-a pronunțat din ce știu eu”.

Horia Enache: „Avem 10 pronunțări în favoarea noastră!”

Horia Enache: „Nu vă mai legați domnul Niță de pronunțări. Avem zece pronunțări în favoarea noastră!”.

Robert Niță: „Păi domnul Talpan a spus că până nu va fi ceva definitiv și irevocabil…”.

Horia Enache: „O să vedeți la ora 14:00 și sper să termine și presa cu acest FCSB și să ajutăm la ridicarea fotbalului și să respecte Steaua”.

Horia Enache: „Dumneavoastră ați ținut în brațe FCSB-ul”

Ioana Cosma: „Lăsați presa să își facă treaba! Pentru că fiecare își face treaba lui.

Horia Enache: „Păi da, dar dumneavoastră ați ținut în brațe FCSB-ul”.

Ioana Cosma: „Este echipă de liga 1, calificată în Europa, vorbim de o altă exprimare și la un alt nivel. Reveniți în Liga 1 și să știți că veți avea parte de mai multă expunere. O echipă din Liga 2 nu va avea aceeași expunere cu una din Liga 1.

Dan Chilom: „Știți bine că în trecut, doar cartierul Ghencea producea 4-5.000 de oameni la meciurile Stelei. În anii de glorie ai Stelei, doar din Ghencea se strângea acea peluză de la 4-5.000 de oameni. Nu credeți că ceva ține departe oamenii de club și parcă e cineva acolo care dorește să nu își apropie foarte mult suporterii?

Horia Enache: „Nu m-am gândit niciodată la ce spuneți dumneavoastră, că nu vor să-și apropie suporterii cei din club. Eu pun totul prin prisma faptului că am jucat în liga a treia, în liga a patra, iar echipa care își atribuie încă numele de Steaua, această clonă FCSB, joacă în prima ligă și aduce încă meciuri internaționale în România.

Eu doar pe asta pun lipsa spectatorilor la noi și faptul că la unele meciuri vin la ei. Când lucrurile se vor rezolva, iar de astăzi o să ne ocupăm cu toții pentru dezafilierea acestei echipe și pentru finalul ei. Veți vedea că steliștii adevărați vor reveni alături de cel mai important brand din România.

Cum poate promova CSA Steaua București: „Există mai multe planuri, însă noi ne-am dori schimbarea legii”

Dan Chilom: „Există un plan pentru a încerca să promovați anul viitor?”.

Horia Enache: „Există mai multe planuri, însă noi ne-am dori schimbarea legii, să rămânem în continuare alături de Clubul Sportiv al Armatei”.

Ioana Cosma: „Dacă vor fi trei ani fără drept de promovare, veți pierde și din acești suporteri. Părerea mea, poate greșesc. Îți dorești să mergi la meci să vezi o echipă care câștigă și să promoveze”.

În exclusivitate pe FANATIK: site, YouTube, Facebook, Tik-Tok! În fiecare săptămână luni, marți și vineri cu Horia Ivanovici, iar și miercuri și joi cu Ioana Cosma! FII FANATIK CU HORIA IVANOVICI ȘI IOANA COSMA!

ADVERTISEMENT