Life

De ce boală suferă copilul care arată ca un extraterestru. Tatăl său face live-uri cu el, iar internauții sunt revoltați

Un copil de doi ani din Malaezia a șocat internetul! Cazul micuțului a provocat multă durere în mediul online, dar și revoltă.
08.01.2023 | 16:30
De ce boala sufera copilul care arata ca un extraterestru Tatal sau face liveuri cu el iar internautii sunt revoltati
Muhammad, alături de fiul său, Bilal Yusra, comparat de internauți cu un pui de extareterestru din cauza capului prea mare. Foto: Harian Metro Malaezia
ADVERTISEMENT

Cazul unui copil de doar doi anișori, pe nume Bilal Yusra, din Malaezia, a șocat, îndurerat și revoltat în aceeași măsură internetul. Micuțul care suferă de o afecțiune extrem de rară, cu șanse minime de supraviețuire, este expus de tatăl acestuia pe TikTok, unde așteaptă donații din partea oamenilor. Acest lucru nu e văzut cu ochi buni de toată lumea!

Bilal Yusra, un băiețel de 2 ani, diagnosticat cu o boală extrem de rară

Copilul a cărui cap este din ce în ce mai mare, mulți asemănându-l cu un pui de extraterestru, nu ar fi supraviețuit în mod firesc mai mult de 5 zile de la naștere. Băiatul are deja doi ani și continuă să lupte, cu micile sale puteri, pentru a trăi… Deși toți îl privesc ca pe un monstru…

ADVERTISEMENT

Băiețelul a fost diagnosticat cu holoprosencefalie alobară, o condiție rară descrisă ca o malformație congenitală ce apare, de obicei, în primele săptămâni de viață intrauterină.

Capul micuțului a ajuns că cântărească 28 de kilograme, iar pe lângă aceasta, Bilal nu poate să vadă și a întâmpinat probleme și cu inima, potrivit site-ul de știri malaezian Harian Metro.

ADVERTISEMENT

Cazul a devenit popular pe TikTok

 

Așa cum vă spuneam, cazul a devenit vizibil pe platformele de socializare. Pe TikTok, Muhammad, tatăl băiețelului, realizează live-uri cu micuțul aproape zilnic, stârnind critici, dar și compasiune.

Mulți spun că este nedrept să îl folosească pe micuț pentru a primi bani de la tiktokeri, având în vedere că Bilal este în faza finală a bolii și nu mai are, teoretic, mult de trăit.

ADVERTISEMENT

Alții sunt de partea tatălui lui Bilal Yusra, fiind de părere că poate acesta speră să strângă bani pentru o operație, deși orice intervenție chirurgicală ar avea șanse spre zero.

Muhammad și soția sa au încercat să facă rost de bani optând pentru mai multe locuri de muncă, însă nu au reușit să strângă sumele necesare pentru a-i prelungi viața micuțului. Cheltuielile medicale ale lui Bilal costă în jur de 2.850 de ringgiți malaezieni (echivalentul a 3.000 de lei). Pe lângă asta, ei trebuie să asigure și chiria pentru casă, utilitățile și mâncarea.

ADVERTISEMENT

 

Tags: