Life

De ce brânza vegetală este periculoasă pentru sănătate. Avertismentele Mihaelei Bilic: “Nu merită”

Mihaela Bilic a explicat de ce brânza vegetală este periculoasă pentru sănătate. Acest aliment poate duce la boli grave.
13.02.2023 | 12:12
De ce branza vegetala este periculoasa pentru sanatate Avertismentele Mihaelei Bilic Nu merita
Mihaela Bilic, adevărul despre brânza vegetală. Sursa foto: Instagram, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a vorbit despre pericolele pe care le ascunde brânza vegetală. Acest aliment este preferat de cei care nu consumă produse lactate, dar ar trebui să fie scos din dietă. Din cauza grăsimilor existente, această brânză nu este deloc o opțiune bună.

Mihaela Bilic a explicat de ce e periculoasă brânza vegetală

Brânza vegetală este preferată de persoanele care au intoleranță la lactoză sau au ales să adopte un stil de viață vegan, eliminând astfel lactatele din dieta lor. Cu toate că este un aliment consumat de mulți, nu este deloc o alegere sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a explicat motivul pentru care această brânză este foarte periculoasă. Acest aliment nu aduce deloc beneficii pentru organism și, mai mult, poate declanșa anumite boli. Nutriționistul a spus că, în realitate, brânza vegetală este doar “o găselniță alimentară”.

În plus, nu are valoarea nutritivă a brânzei obișnuită și conține uleiuri și carbohidrați. Astfel, riscul de obezitate și de diabet tip 2 este unul mai mare. Din păcate, nu doar că brânza nu este sănătoasă pentru siluetă, dar poate afecta și sistemul cardiovascular, din cauza grăsimii de cocos și de palmier.

ADVERTISEMENT

Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale. 

Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2.

ADVERTISEMENT

În plus, grăsimea de cocos și de palmier sunt bogate în acizi grași saturați care favorizează tromboza și bolile cardiovasculare. Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată., a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.

Un alt dezavantaj este faptul că brânza vegetală are mai multă grăsime și mai multe calorii decât cea clasică, din lapte. De exemplu, uleiul are 100% grăsime. Untul are, în schimb, doar 80% grăsime.

ADVERTISEMENT

Ce sfat are Mihaela Bilic pentru cei care nu consumă lactate

Mihaela Bilic a mai spus că aportul de proteine este foarte mic la brânza vegetală, la fel și conținutul de calciu. Nutriționistul îi îndeamnă pe cei care au eliminat produsele lactate să nu consume brânză vegetală, ci mai degrabă semințe sau migdale.

“Aportul de proteine este foarte redus și vorbim de proteine de calitatea a-2-a. Conținutul de calciu este mic, iar calciu vegetal se absoarbe și se utilizează mai slab decât calciu de origine animală. Varianta vegetală nu conține vitaminele A și D prezente în mod natural în lapte și nici vitamina B 12 care există doar în produsele animale.

Concluzia? Chiar dacă ați hotărât să fiți vegani, nu merită să consumați brânză vegetală. Decât un produs ultraprocesat, mai bine un pumn de migdale sau semințe.

Iar pentru cei cu intoleranță la lactoză, aflați că brânza clasică are doar urme de lactoză. Deci puteți mânca o bucățică mică de brânză adevărată!”, a mai scris Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT