Lămâii au nevoie de o atenție specială pentru a da roadele necesare. Mulți consideră că acești pomi își au originile în zona Mediteranei, dar ei provin de fapt din sud-estul Asiei, astfel că solul, mediul de creștere trebuie să fie adaptate la anumite valori termice.
Lămâiul este un arbust care poate fi achiziționat din diferite spații comerciale, de la îngrijitori de specialitate, dar mulți au rămas dezamăgiți după ce au observat că frunzele lui au căzut, din momentul în care l-au cumpărat. Care este motivul?
Totul are legătură cu numărul de fructe pe care lămâiul îl poate avea. Dacă vor ieși prea multe lămâi, atunci arbustul le va selecta doar pe cele pe care le poate susține. Acolo unde nu simte echilibru, nu va face niciun sacrificiu. Așa procedează și florile.
Drept urmare, fructele vor cădea când lămâiul este prea mic și nu are forța necesară de a susține și creșterea altora. Procesul este unul natural și absolut normal, deci nu trebuie să vă îngrijorați, ci să vă mențineți cu regularitate pașii de îngrijit.
Lămâiul își scutură fruzele și din cauză că nu are apă suficientă sau o lumină naturală. Soarele de asemenea este foarte important pentru el, căci este o sursă nutritivă. De altfel, orice plantă are nevoie de soare pentru a putea evolua.
Nu uita să utilizezi și îngrășăminte naturale pentru lămâi. Le găsești la anumiți producători sau le poți face chiar tu acasă. De exemplu, cojile de ouă, cojile de nuci, infuzie de urzici sau cojile de ceapă vor contribui la creșterea lămâiului.
Este foarte benefic să îngrijești un lămâi, fiindcă vei mânca lămâi naturale, fără a mai avea rețineri legate de aditivi. Lămâile sunt foarte bune pentru sezonul rece actual, fiindcă sunt un plus de vitamina C și întăresc sistemul imunitar.
”Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. După cum arată o analiză clinică, vitamina C din lămâie poate stimula sistemul imunitar, poate reduce inflamația și poate ajuta la combaterea infecțiilor.
De aceea, lămâia se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni. O dietă bogată în lămâi, cu un consum de aproximativ două lămâi medii pe săptămână, asigură o curățare constantă și optimă a colonului. Echilibrează digestia și funcțiile tractului digestiv și omoară bacteriile dăunătoare care pătrund în acest sistem (…)”, explică pe doc.ro medicul Oana Cuzino.