ANALIZĂ / Motivele pentru care Schalke se crede net superioară Stelei!

Steaua a plecat în Germania cu gîndul să răstoarne cifrele ce o dau favorită certă pe Schalke. Statistica spune că echipa lui Laurenţiu Reghecampf are şanse minime la Gelsenkirchen. Unde este...
18.09.2013 | 12:25
ANALIZA  Motivele pentru care Schalke se crede net superioara Stelei
ADVERTISEMENT

Steaua a plecat în Germania cu gîndul să răstoarne cifrele ce o dau favorită certă pe Schalke. Statistica spune că echipa lui Laurenţiu Reghecampf are şanse minime la Gelsenkirchen. Unde este Schalke superioară?

1. Ca valoare, lotul nemţilor este de aproape 5 ori mai puternic decît al Stelei. Lotul lui Schalke este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 181.800.000 de euro, în timp ce jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf valorează 41.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Puştiul minune al lui Schalke, Julian Draxler (19 ani), este evaluat la 30 de milioane de euro, în timp ce la Steaua cel mai preţios este Alexandru Chipciu, 3,5 milioane de euro, fotbalist indisponibil din cauza unei accidentări grave.

2. Nici unul dintre titularii Stelei nu are nici măcar un meci jucat în grupele Ligii Campionilor! Singurii care au apărut în grupele celei mai importante competiţii din Europa sînt rezervele Kapetanos (13 meciuri) şi Neagu (4). Schalke are un mare plus de experienţă, întrucît toţi titularii, mai puţin Dennis Aogo, au apariţii în grupele Ligii. Farfan e liderul echipei, cu 51 de jocuri!

ADVERTISEMENT

3. Steaua a marcat foarte puţin în grupele Ligii Campionilor! Ultimele trei calificări în această fază a competiţiei au însemnat suferinţă pentru roş-albaştrii. În 2006-2007, cu adversari ca Real Madrid, Lyon şi Dinamo Kiev, steliştii au acumulat 5 puncte, au marcat de 7 ori şi au încasat 10 goluri. Situaţia s-a întrăutăţit apoi. Sezonul următor, cu Sevilla, Arsenal şi Slavia, Steaua a terminat grupa cu doar un punct, 4 goluri date şi 10 primite. Ultima reprezentaţie în grupe, în 2008-2009, cu Bayern, Fiorentina şi Lyon, s-a finalizat tot cu un punct acumulat şi doar trei goluri date şi 12 încasate.

Schalke e obişnuită cu calificarea din grupe. Anul trecut a trecut de grupe, dar s-a poticnit în faţa lui Galatasaray. În 2010-2011, nemţii au ajuns pînă în semifinale, cînd au fost eliminaţi de Manchester United. Şi în 2007-2008 au prins ”sferturile” Ligii, Barcelona fiind capăt de linie.

ADVERTISEMENT

 

ECHIPELE PROBABILE:

SCHALKE

Aşezare: 4-2-3-1

Hildebrand – Uchida, Howedes, Matip, Aogo – Hoger, Neustadter – Farfan, Boateng, Draxler – Szalai

 

STEAUA

Aşezare: 4-2-3-1

Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase – Piovaccari

ADVERTISEMENT

 

JUCĂTORII POST PE POST

PORTARI

Timo Hildebrand (34 de ani, 1,85 metri) – extrem de experimentat, portarul lui Schalke are doar 7 selecţii la echipa naţională, ultima sa reprezentaţie fiind chiar împotriva României, pe 12 septembrie 2007, în partida amicală cîştigată de Germania cu 3-1.

Cotă de piaţă: 1,5 milioane de euro

Ciprian Tătăruşanu (27 de ani, 1,95 metri) – aflat într-o creştere evidentă de formă, Tătăruşanu e titular de drept la Steaua şi la echipa naţională, stîrnind interesul echipelor din Vest. Are pînă acum 20 de meciuri la prima reprezentativă.

Cotă de piaţă: 3 milioane de euro

FUNDAŞI

Atsuto Uchida (25 de ani, 1,78 metri) – este titular incontestabil atît la Schalke, cît şi la naţionala Japoniei, unde are 61 de prezenţe şi un gol marcat.

Cotă de piaţă: 4 milioane de euro

Daniel Georgievski (25 de ani, 1,78 metri) – nu are rival la Steaua pe postul de fundaş dreapta şi joacă în mod constant şi pentru Macedonia, unde a bifat 17 selecţii.

Cotă de piaţă: 1,5 milioane de euro

 

Joel Matip (22 de ani, 1,93 metri) – e născut la Bochum, însă reprezintă echipa naţională a Camerunului, pentru care a jucat de 16 ori.

Cotă de piaţă: 11 milioane de euro

Lucas Szukala (29 de ani, 1,95 metri) – titular incontestabil la Steaua, polonezul a fost convocat în acest an pentru prima dată la reprezentativa ţării sale pentru care a jucat deja de două ori.

Cotă de piaţă: 2 milioane de euro

 

Dennis Aogo (26 de ani, 1,84 metri) – a debutat pentru echipa naţională a Germaniei în 2010 şi a acumulat pînă acum 12 prezenţe.

Cotă de piaţă: 6,5 milioane de euro

Iasmin Latovlevici (27 de ani, 1,75 metri) – fundaşul stînga numărul unu al Stelei a prins şi 7 selecţii la echipa naţională.

Cotă de piaţă: 3 milioane de euro

 

Marco Hoger (23 de ani, 1,86 metri) – este la Schalke din 2011, joacă în mod constant, însă nu are loc la reprezentativa Germaniei, fiind singurul din lotul lui Schalke care nu îşi reprezintă ţara.

Cotă de piaţă: 6 milioane de euro

Alexandru Bourceanu (28 de ani, 1,76 metri) – este indispensabil la Steaua, dar şi la prima reprezentativă, fiind în prim planul unui transfer în Occident. Are 21 de selecţii pentru România fără gol marcat.

Cotă de piaţă: 3,2 milioane de euro

 

Roman Neustadter (25 de ani, 1,88 metri) – puternicul mijlocaş a fost achiziţionat de Schalke de la Monchengladbach anul trecut şi tot atunci a debutat şi pentru Germania, unde are două convocări.

Cotă de piaţă: 7 milioane de euro

Mihai Pintilii (28 de ani, 1,80 metri) – este extrem de important în sistemul de joc gîndit de Reghecampf şi titular la echipa naţională, pentru care a jucat de 15 ori şi a marcat o dată, recent, în victoria cu Ungarai (3-0).

Cotă de piaţă: 2,5 milioane de euro

 

Jefferson Farfan (28 de ani, 1,78 metri) – cel mai experimentat jucător din lotul lui Schalke, cu 51 de prezenţe în grupele Ligii Campionilor, 62 de apariţii pentru Peru şi 17 goluri.

Cotă de piaţă: 15 milioane de euro

Adrian Popa (25 de ani, 1,69 metri) – micuţul şi rapidul mijlocaş a devenit indispensabil Stelei, iar de anul trecut reprezintă şi România, pentru care a jucat de patru ori.

Cotă de piaţă: 2 milioane de euro

 

Julian Draxler (19 ani, 1,87 metri) – puştiul minune al lui Schalke are deja 7 meciuri şi un gol pentru Germania, fiind şi cel mai valoros fotbalist al lui Schalke.

Cotă de piaţă: 30 de milioane de euro

Cristian Tănase (26 de ani, 1,79 metri) – fotbalistul de creaţie al Stelei a devenit om de bază şi pentru România, unde a marcat de 6 ori în 30 de partide.

Cotă de piaţă: 3 milioane de euro

 

Adam Szalai (25 de ani, 1,93 metri) – cumpărat în această vară, atacantul a marcat deja de patru ori. Pentru echipa naţională a Ungariei a înscris de şapte ori în 17 meciuri.

Cotă de piaţă: 7 milioane de euro

Federico Piovaccari (29 de ani, 1,81 metri) – a venit la Steaua în vară, a marcat goluri importante cu Legia pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, însă nu a reprezentat niciodată Italia.

Cotă de piaţă: 1 milion de euro

 

 

ADVERTISEMENT