De ce nu s-a văzut Premier League decît 45 de minute? Acuze de SABOTAJ! Reacţie halucinantă a RCS-RDS

UPDATE 11:40 / Compania RCS - RDS a emis astăzi un comunicat de presă prin care explică situaţia creată....
22.12.2013 | 11:51
De ce nu sa vazut Premier League decit 45 de minute Acuze de SABOTAJ Reactie halucinanta a RCSRDS

UPDATE 11:40 / Compania RCS – RDS a emis astăzi un comunicat de presă prin care explică situaţia creată.

„RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport 2 International, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport 2 România. În condiţiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport 2 România (şi în Cehia, Slovacia şi Ungaria – n.r.), am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League”, se arată în punctul de vedere al companiei de cablu.

–––––––––––––––––––––––––––––

Eurosport România a cumpărat drepturile TV ale Premier League, după ce Digi Sport a renunţat la transmiterea campionatului englez la începutul actualei stagiuni. Prima partidă televizată a fost azi, Liverpool – Cardiff, numai că telespectatorii nu au putut vedea decît prima repriză! În timpul celei de-a doua părţi, pe reţeaua RCS & RDS s-au putut vedea doar sărituri cu schiurile, din cauza faptului că transmisia se mutase pe Eurosport Internaţional. La fel şi pe reţeaua Dolce. Singurii microbişti români care se mai bucură de spectacolul din campionatul Angliei sînt cei abonaţi la reţeaua UPC, singura care n-are şi televiziune proprie de sport.

Contactat de FANATIK, redactorul şef al Eurosport România, Arnold Cobilanschi, a părut surprins de evenimente. “Într-adevăr, observ şi eu că a fost mutat feed-ul pe RCS&RDS. Ce să zic? Nu ne aşteptam la aşa ceva… Dar să vorbim cu cei de acolo întîi, pînă atunci nu am ce comenta”, a declarat Cobilanschi.

“Repriza a doua a fost mutată pe HD de cei de la Eurosport. Ne-a fost semnalată această problemă. Singura variantă e să depuneţi o plîngere la Eurosport”, ne-a declarat unul dintre operatorii RCS&RDS contactaţi.

Situaţia stranie în ceea ce priveşte dispariţia Premier League de la RCS&RDS şi Dolce naşte mai multe semne de întrebare, fapt pentru care FANATIK analizează cele mai vehiculate ipoteze.

1. Cei doi operatori de cablu au căzut de comun acord la pauza meciului să nu mai transmită partida de pe Eurosport România, schimbînd postul cu Eurosport Internaţional, unde se desfăşura Campionatul Mondial de sărituri cu schiurile. Aceasta decizie ar fi putut fi influenţată de faptul că meciurile din campionatul Angliei ar putea reduce semnificativ din audienţa de la Concordia – Viitorul, respectiv Astra – Steaua. În plus, este posibil ca cei doi operatori să se gîndească la faptul că nu există niciun risc în ceea ce priveşte abonaţii, în ciuda deciziei. Argumentul este cît se poate de simplu, avînd în vedere că aceştia nu s-ar decabla, pentru că în acest fel ar pierde Liga 1, dar şi campionatele Spaniei, Italiei şi Franţei.

2. O ipoteză la fel de vehiculată ţine şi de clauzele contractuale, avînd în vedere că este posibil ca înţelegerea semnată între Eurosport şi firma care deţine drepturile Premier League să nu fie închisă şi cu un act adiţional între Eurosport şi cei doi operatori TV, situaţie în care, evident, nici unul nu este obligat să televizeze competiţia. Totuşi, angajaţii Eurosport au explicat că în redacţie totul merge perfect şi singura modalitate prin care se poate interveni este adresarea către CNA. La această măsură nu s-ar putea apela însă doar în cazul în care, din punct de vedere contractual, totul ar fi rezolvat între toate părţile.

Tags: